Αποφασισμένος για να διαφυλάξει την κοινωνική ειρήνη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

«Είστε εξαιρετικοί αλλά τώρα πρέπει να αποχωρήσετε» είπε ο Τραμπ, λέγοντας πως «το ξέρω ότι είναι σκληρό και πονάτε που μας έκλεψαν τις εκλογές αλλά τώρα πρέπει να επιστρέψετε στα σπίτια σας».

«Πρέπει να έχουμε ειρήνη, πρέπει να έχουμε νόμο και τάξη, πρέπει να σεβόμαστε τους σπουδαίους μας ανθρώπους στον νόμο και την τάξη. Δεν θέλουμε κανέναν να πάθει κακό», ανέφερε.

Κινήσεις για απομάκρυνση του Προέδρου

Το μέλος της δημοκρατικής ομάδας στο Κογκρέσο, Ιλχάν Ομάρ δήλωσε ότι ο Τραμπ «πρέπει να κατηγορηθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να απομακρυνθεί από το αξίωμα του από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να παραμείνει στο αξίωμα, είναι θέμα διατήρησης της Δημοκρατίας μας και πρέπει να εκπληρώσουμε τον όρκο μας», ανέφερε.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζος Χάλει, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για το θάρρος που επέδειξαν σήμερα και ζητά την δίωξη όσων εμπλέκονται στα βίαια περιστατικά.

«Ευχαριστώ τους γενναίους αξιωματούχους επιβολής του νόμου που έθεσαν την ζωή τους σε κίνδυνο για να μας προστατέψουν. Η βία πρέπει να τελειώσει, όσοι επιτέθηκαν στην αστυνομία και παραβίασαν το νόμο πρέπει να διωχθούν και το Κογκρέσο να επιστρέψει για να ολοκληρώσει την δουλειά του», ανέφερε.