Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά της Χαμάς

Σύμφωνα με την Washington Post, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και η σύζυγός του, Σάρα, παίρνουν μαζίτους στα επίσημα ταξίδια τους στο εξωτερικό αρκετές βαλίτσες με άπλυτα ρούχα προκειμένου αυτά να πλυθούν σε μια ξένη χώρα.

Τη συγκεκριμένη τακτική εφάρμοσαν οι δυο τους και κατά την επίσκεψή τους και τη φιλοξενία τους στον ξενώνα του Λευκού Οίκου και ο λόγος είναι οικονομικός.

«Οι Νετανιάχου είναι οι μόνοι που έχουν μαζί τους βαλίτσες με άπλυτα για να τα πλύνουμε εμείς» είπε στην εφημερίδα Αμερικανός αξιωματούχους. «Μετά από τα τόσα ταξίδια στις ΗΠΑ είναι ξεκάθαρο ότι αυτό γίνεται με πρόθεση» συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Αν και από το γραφείο του Νετανιάχου αρνήθηκαν ότι η καταγγελία της Washington Post είναι αληθής, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ακουστεί κάτι τέτοιο για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Το 2018 είχαν δημοσιευθεί έγγραφα στα οποία περιγραφόταν ότι η Σάρα Νετανιάχου άνοιξε «4 ή 5» βαλίτσες με άπλυτα σε κρατικά ταξίδια.

Σημειώνεται, δε, ότι το 2016 ο Νετανιάχου πέρασε νομοσχέδιο ώστε τα έξοδα καθαριότητας των ρούχων του να μην δημοσιεύονται.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον σε δήλωσή της χαρακτήρισε «αβάσιμο» το δημοσίευμα υποστηρίζοντας ότι στόχος του ήταν να αποπροσανατολίσει από την πρόσφατη επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ όπου και υπέγραψε συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

«Στο ταξίδι αυτό, για παράδειγμα, καθαρίστηκαν μόνο μερικά πουκάμια ενώ σιδερώθηκαν το κοστούμι του πρωθυπουργού και το φόρεμα της κυρίας Νετανιάχου για τις επίσημες συναντήσεις. Α ναι, πλύθηκαν επίσης οι πιτζάμες που φορούσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του 12ωρου ταξιδιού από το Ισραήλ στην Ουάσινγκτον» αναφέρεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

Στο δημοσίευμα, πάντως, αναφερόταν ότι στην τελευταία επίσκεψη Νετανιάχου δεν υπήρχαν πολλές βαλίτσες με άπλυτα αλλά ότι «αξιωματούχοι τόσο της κυβέρνησης Τραμπ όσο και της κυβέρνησης Ομπάμα» έχουν επιβεβαιώσει αυτή την πρακτική σε προηγούμενες περιστάσεις.