Με αφορμή την κυκλοφορία της βιογραφίας του “A Promised Land”, ο Barack Obama φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του αμερικανικού People και στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για το Black Lives Matter και τις διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν οι κόρες του, Sasha και Malia.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος για τις κόρες του, “ένιωσαν την ανάγκη να λάβουν μέρος στις διαμαρτυρίες”, οι οποίες βεβαίως ξέσπασαν σε παναμερικανικό επίπεδο με αφορμή τις αναίτιες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών πολιτών όπως οι George Floyd, Breonna Taylor και Ahmaud Arbery. 

“Δεν χρειάστηκε να τις συμβουλεύω πολύ, γιατί είχαν πολύ ξεκάθαρη αντίληψη του τι είναι σωστό και τι λάθος, της δύναμης που έχει η φωνή τους και ένιωσαν την ανάγκη να συμμετάσχουν”, αναφέρει συγκεκριμένα. Και προσθέτει: “Η Malia και η Sasha βρήκαν τον τρόπο τους για να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις και στις ακτιβιστικές δράσεις, στις οποίες είδαμε πολλούς νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν αυτό το καλοκαίρι, χωρίς καμία δική μου παρέμβαση ή της Michele. Ήταν δική τους πρωτοβουλία. Σε καμία περίπτωση δεν το έκαναν αναζητώντας να βρεθούν στο επίκεντρο, είχαν περισσότερο οργανωτικούς ρόλους. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος γι’ αυτές”.