Κάθε  23 του Σεπτέμβρη, εκεί στη Φθινοπωρινή Ισημερία, ο Ήλιος αφήνει τη μετρημένη και πρακτική Παρθένο και περνά  στο Ζυγό, στον καλαίσθητο, συντροφικό, καλλιτεχνικό, διπλωμάτη αλλά και αναποφάσιστο Ζυγό. Αν ο Κριός απέναντί σας ζει την έξαρση του Ήλιου μια και  είναι το Εγώ, εσείς στην αντίπερα όχθη αντιπροσωπεύετε το Εμείς και την πτώση του, αφού μοιραία σκορπίζετε τη λάμψη του σε πολλά κομμάτια. Όση αδιαλλαξία επιδεικνύει ο Κριός, το ”αντίπαλο δέος σας”, τόσο διαλλακτικοί είστε εσείς, με αποτέλεσμα να φαίνεστε άτονοι απέναντι του. Ξέρετε όμως, η μετριοπάθεια και η διαλλακτικότητα έχουν απλώς πιο αργή άνοδο προς την κορυφή και σίγουρα δημιουργούν πιο βοηθητικό περιβάλλον σε κάθε προσπάθεια. Έχετε λοιπόν ένα επιπλέον χάρισμα σε σχέση με τους απέναντι, ξέρετε πως να μη δημιουργείτε εχθρούς!

ΖΥΓΟΣ … η Ζυγαριά! 

Είστε το δεύτερο ζώδιο του αέρα, αυτό, που πρώτοι οι Βαβυλώνιοι ξεχώρισαν στο νυχτερινό ουρανό, μια ζυγαριά με δυο τάσια, ενώ οι Άραβες έβλεπαν σε εσάς τη συνέχεια του αστερισμού του Σκορπιού. Το 150 π.Χ. ο αστρονόμος Ίππαρχος διέκρινε και κατέγραψε τον αστερισμό σας με το σημερινό όνομά του, τοποθετώντας τη ζυγαριά στα χέρια της Αστραίας, της θεάς της δικαιοσύνης. Σύμβολο σας η άψυχη, κρύα, απρόσωπη ζυγαριά… έτσι δεν έχετε ακούσει να λένε πολλές φορές; Σε ένα ζωδιακό κύκλο με έμβια σύμβολα, με σύμβολα που έχουν Ψυχή, εσείς αντιπροσωπεύεστε από κάτι υλικό και άψυχο. Λάθος, γιατί η δική σας ζυγαριά είναι αυτή που ζυγίζει τις ίδιες τις ψυχές, είναι η ζυγαριά του Όσιρι, είναι αυτή που απονέμει δικαιοσύνη ζυγίζοντας το θείο νόμο. Η μεταφυσική  σημασία της ζυγαριάς σας είναι τεράστια και τη συναντάμε στην απαρχή όλων σχεδόν των θρησκειών, είναι η ζυγαριά της Ψυχοστασίας που αποφασίζει τα επέκεινα. 

Πάνω στα δυο χρυσά σας τάσια, από τη μια, στέκεται η Ψυχή και από την άλλη ένα πούπουλο πανάλαφρο και η Ψυχή στο ζύγι πρέπει να φανεί ελαφρότερη από αυτό το ‘’τίποτα’’ σε βάρος… 

Κάθονται οι 42 δικαστές απέναντι από κάθε Ψυχή γυμνή κι εκτεθειμένη  και τη ρωτούν τις ερωτήσεις που πρέπει  να έχουν απάντηση αρνητική για να περάσουν στην όχθη την απέναντι…

Υπήρξες οκνηρή;

Αδίκησες κανέναν;

Λιποψύχησες;

Έκανες κάποιον να κλάψει;

Εξαπάτησες κανέναν;

Κάθε απάντηση κάνει τη Ζυγαριά να γέρνει…Τέτοια είναι η ζυγαριά σας Ζυγοί μου και θα πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι για αυτήν! Ανήκετε στον σταυρό των παρορμητικών, των ζωδίων που ”ξεκίνησαν” τον κόσμο. Σηματοδοτείτε το ξεκίνημα μιας εποχής, ανήκετε σε μια από τις τέσσερις κρίσιμες πύλες του χωροχρόνου.  Μηδενική μοίρα Ζυγού, Φθινόπωρο, Φθινοπωρινή Ισημερία, μοίρα διπλωματικότητας. Οίκος σας ο έβδομος, γωνιακός οίκος του γάμου και των συνεργασιών, των φανερών εχθρών, των δικηγόρων και των δικαστηρίων. Όλα αυτά σας ακούγονται τόσο άψυχα, ουδέτερα και αδιάφορα λοιπόν;

Κυβερνήτης σας είναι ο πλανήτης με το πιο γλυκό  πρόσημο από όλους, η Αφροδίτη! Ομορφιά, καλαισθησία, καλοζωία, κομψότητα, δημοφιλία, διπλωματία, είναι μερικά από τα αμέτρητα θετικά στοιχεία σας, αλλά η αναποφασιστικότητα και η ανασφάλεια είναι δύο από τα κυριότερα αρνητικά σας. Και αυτό γιατί σαν το ζώδιο των σχέσεων που είστε, δυσκολεύεστε να είστε μόνοι. Δυσκολεύεστε να είστε χωρίς σύντροφο, με αποτέλεσμα να μπαίνετε επιπόλαια σε σχέσεις από το φόβο της μοναξιάς και μόνο! Εσείς, οι καλοζυγιστές που ξέρετε να ζυγίζετε τα πάντα και να παίρνετε δίκαιες αποφάσεις, δυσκολεύεστε να ζυγίσετε σωστά την ανασφάλεια σας! Αυτό όμως είναι το ζητούμενο και στόχος της αυτοβελτίωσης σας, να ενδυναμώσετε την αποφασιστικότητα σας, να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να ζήσετε τη ζωή σας ως πρωταγωνιστές και όχι ως κομπάρσοι. 

Η Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο βρίσκεται στην Ουράνια μορφή της γι’ αυτό ο ”υλισμός” της έχει να κάνει περισσότερο με την ανάγκη της ομορφιάς και όχι με την ανάγκη της κτήσης. Οι Ταύροι είναι αδέρφια σας εξ΄ αίματος αφού μοιράζεστε τον ίδιο κυβερνήτη, αλλά η Αφροδίτη εδώ βρίσκεται στην γήινη έκφανσή της, είναι Πάνδημος. Ο ίδιος πλανήτης της επιθυμίας, της ομορφιάς και της αγάπης, σας κάνει” ξαδέρφια” με τους Ιχθύες αφού εκεί έχει την έξαρσης της και η έκφανση της αυτή, είναι η Πόντια. Ένας πλανήτης, πολλά πρόσωπα και διαφορετική αντιμετώπιση, μα πάντα μια Αφροδίτη όμορφη και γοητευτική, τόσο όσο είστε και εσείς Ζυγοί μου! Οι ομορφότερες γυναίκες στον πλανήτη είναι γεννημένες κάτω από τον δικό σας Ήλιο… Brigitte Bardot, Monica Bellucci,  Catherine Zeta-Jones, αλλά και η δική μας Μελίνα Μερκούρη… Δεν είστε μόνο όμορφοι είστε και δίκαιοι, εσείς που εξυπηρετείτε τις αρετές του ζωδίου σας στις υψηλότερες συχνότητες του, αφού ο αυστηρός Κρόνος στο δικό σας ζώδιο έχει την έξαρση του, στις 21 μοίρες ακριβώς! 

1ου ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ 23/9ου – 3 / 10ου

Είστε εσείς  τα καθαρόαιμα  παιδιά της Ουράνιας Αφροδίτης και  οι τυχερότεροι της φετινής γενέθλιας χρονιάς σας, αφού κάνατε solar return χωρίς τη βαριά σκιά των Μεγάλων, Κρόνου και Πλούτωνα,  πάνω σας. Η Πανσέληνος  της πρώτης ημέρας του Οκτώβρη, θα φωτίσει κρυμμένα μυστικά και θα αποκαλύψει καταστάσεις που θα σας οδηγήσουν σε … ξεκαθαρίσματα, ιδιαιτέρως  για όσους έχετε  γεννηθεί 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου. Με τον Ερμή να έχει μόλις εγκαταλείψει το Ζυγό και να περνά στο μυστικοπαθή Σκορπιό, θα ενισχυθούν τα οικονομικά σας και καθώς θα γίνει ανάδρομος στα μισά  του μήνα, ίσως σας φέρει στο προσκήνιο και οικονομικά θέματα που αφορούν στο παρελθόν σας. Οι σκέψεις και οι επιθυμίες σας στραμμένες στο άμεσο μέλλον, αφού στο τέλος  Δεκεμβρίου με τον Κρόνο και τον Δία να περνούν στον Υδροχόο, θα είστε οι πρώτοι που θα ανακουφιστείτε και θα συνειδητοποιήσετε πως άξιζε τον κόπο η τόση ‘’ταλαιπωρία’’ σας.   

2ου ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ 4 – 13 /10ου 

Εσείς, οι Ζυγοί του δεύτερου δεκαημέρου με συγκυβερνήτη σας  από δεκανό το ρηξικέλευθο Ουρανό,  καταφέρατε να απομακρυνθείτε  από την αγκαλιά του Πλούτωνα και του Κρόνου. Συνεχίζετε να παίρνετε ανάσες ανακούφισης καθώς ο Δίας σε τετράγωνο με τον Ήλιο σας, σας δίνει απλόχερα διευκολύνσεις που πρέπει όμως να αξιοποιήσετε με φειδώ και διάκριση! Ο Δίας πάνω στη γενναιοδωρία του και στην υπερβολή του, δεν μπορεί να βάλει όρια, δική σας λοιπόν δουλειά το σωστό ζύγισμα. Γλυκιά Γενέθλια Επιστροφή θα κάνετε οι γεννημένοι 7 και 8 Οκτωβρίου καθώς η Σελήνη στους Διδύμους θα πραγματοποιεί τρίγωνα με τον Ήλιο σας. Έρωτες, σχέσεις αλλά και επισημοποιήσεις μπορεί να σας φέρει ο νέος χρόνος και εσείς θα καλοδεχτείτε κάθε προσωπική ευκαιρία που θα προκύψει…  σαν έτοιμοι από πάντα!

3ου ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ  14  – 23 / 10ου 

Εσείς, Ζυγοί του τρίτου δεκαημέρου με συγκυβερνήτη από δεκανό τον έφηβο Ερμή, εξακολουθείτε να  βάλλεστε περισσότερο από όλους. Τη μεγαλύτερη πίεση αισθάνεστε οι γεννημένοι  14 – 20  Οκτωβρίου, καθώς  τα εξουθενωτικά τετράγωνα του Πλούτωνα, Κρόνου, με τον  ανάδρομο Άρη  στον Κριό, σας προκαλούν αφόρητη πίεση. Έχετε ντελικάτες πλάτες εσείς και πόσο  βάρος πια να αντέξουν; Το επόμενο διάστημα και με κορύφωση Νοέμβριο, Δεκέμβριο, είναι αλήθεια πως θα νιώσετε εντονότερα  τη μεταλλακτική του διάθεση των Μεγάλων και δυνατών του Σύμπαντος που έχουν βαλθεί να τεστάρουν τις ανοχές και τις αντοχές σας. Θα  προσπαθείτε να βουτήξετε βαθιά μέσα σας για να καταλάβετε τι ζητάτε εσείς από εσάς … και όχι οι άλλοι!  Απομακρύνσεις, αποστασιοποιήσεις, ‘’απώλειες’’, τώρα πια θα λάβουν οριστικό χαρακτήρα.

Ζυγοί μου, το τελευταίο διάστημα είναι αλήθεια πως έχετε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ! Ιδιαιτέρως στο κομμάτι των σχέσεων σας προσωπικών και μη, ζήσατε και ζείτε ακόμη το… απόλυτο χάος. Είστε κομψά παιδιά της διανόησης και η πολλή ‘’φασαρία” σας αποσυντονίζει. Θέλετε σιωπή και εσωτερική ησυχία προκειμένου να αποφασίσετε τι σας ταιριάζει, και τι όχι. 

Θα είναι μια προκλητική  χρονιά και η φετινή γενέθλια χρονιά σας και ίσως αναγκαστείτε να παλέψετε, να πιεστείτε και πολλοί από εσάς να αποκτήσετε μια σκληράδα που δεν ταιριάζει στο ζώδιο σας, τον Ουράνιο  Ζυγό. Είστε το ζώδιο της ομορφιάς και της αρμονίας και οι μάχες σας θα είναι όμορφες και αρμονικές. Εξάλλου, ποιος είπε πως τα δύσκολα δεν μπορούν να είναι και όμορφα συγχρόνως;

 Ζυγοί χρόνια σας πολλά, κομψά και αρμονικά!

*Βάσια Μαυράκη Συγγραφέας – Σύμβουλος Ψυχολογικής Αστρολογίας  

Empathetic Astrological Approach – Tropical & Astral Synastry Expert – Καθηγήτρια Αστρολογίας στην Εναλλακτική Παιδεία / Ειδίκευση στο Human Design