Ο ψευτογιατρός καταπολεμούσε τον καρκίνο με παντζάρια, σκόρδα και χιλιάδες ευρώ στην τσέπη | pseutogiatros

Δριμύ κατηγορώ του πρώτου από τους δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας, που περιέγραψε στο δικαστήριο πως ο 48χρονος σήμερα κατηγορούμενος έστειλε στον θάνατο τον καρκινοπαθή πατέρα του, στον οποίο είχε απαγορεύσει την ενδεδειγμένη θεραπεία και του έδινε βότανα…7.200 ευρώ, παντζάρια και σκόρδα!

Συγκλονίζει η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου ξεκίνησε η δίκη του 48χρονου ψευτογιατρού για 12 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες και μια σειρά άλλων σοβαρών αδικημάτων, από αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος έως απάτη.

Εμπιστεύτηκε τον δήθεν ογκολόγο για τον καρκινοπαθή πατέρα του, σταμάτησε τις χημειοθεραπείες και εν τέλει τον έχασε το 2015 και αφού πρώτα πλήρωσε 7.200 ευρώ για τα… βότανα της θεραπείας!

«Σύστησαν στη μητέρα μου στο Κιάτο έναν ογκολόγο Νίκο Κοντο που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει εώς τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες», ανέφερε ο μάρτυρας.

Σε επόμενη επικοινωνία με τον γιο του ασθενούς, ο κατηγορούμενος του ζήτησε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες. «Είναι δύσκολη περίπτωση αλλά θα μπορούσε να αναλάβει. Μου είπε «αν κάνει αυτά που θα του δώσω». Θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωης. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε ο μάρτυρας εξηγώντας ότι ακούγοντας αυτά τα λόγια ένιωσε ελπίδα.

«Ήθελε μόνο την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποίο ήταν ακριβό.

Μου λέει 7.200 ευρώ περίπου και του λέω «τι βότανα είναι αυτά να τα μαζέψω εγώ» και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του.

Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξεκίνημα κύτταρα» περιέγραψε ο μάρτυρας που συνάντησε από κοντά το γιατρό στις 23 Ιουνίου 2015 και ο ασθενής πατέρας του, παρέδωσε τις 7.200 ευρώ.

Το «παραμύθι» του γιατρού περιλάμβανε ακόμα και την Μαριαννα Βαρδινογιαννη, που όπως είπε στο γιο του θύματος, «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της». «Στην όψη ήταν συνηθισμένος, αλλά με αυτά που έλεγε σε έπειθε ότι είναι κάτι μεγάλο, ότι κάνει μεγάλα πράγματα. Τηλεφωνήσαμε στον κ. Ζουγλάκη, τον οποίο μες είχε προτείνει για κάποιες εξετάσεις. Ο Ζουγλάκης μου είπε: «Είστε τυχεροί που έχετε τον Κοντο ως γιατρό, εμένα έχει θεραπεύσει τη μάνα μου. Είναι φοβερός γιατρός»».

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς και τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο για να ζητήσει βοήθεια. «Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χιλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

Η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του. «Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του Ερυθρού Σταυρού του Διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» είπε ο μάρτυρας.

Δεκάδες ανάλογες μαρτυρίες αναμένεται να ακουστούν στο δικαστήριο καθώς οι μάρτυρες κατηγορίας ξεπερνούν τους 50.

Η δίκη ξεκίνησε με τον κατηγορούμενο ωσεί παρόν καθώς εισήχθη με covid-19 στον Ευαγγελισμό και οι δικηγόροι του δεν είχαν καν τόσο καιρό πάρει εξουσιοδότηση να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη, με κίνδυνο σε λίγες ημέρες να λήγει το 18μηνο που προβλέπεται ως μέγιστος χρόνος προσωρινής κράτησης.