Ο Ράφα Ναδάλ αποφάσισε να μην υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο US Open καθώς, μέσω μηνύματος στα κοινωνικά δίκτυα, γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσύρει τη συμμετοχή του από το πρώτο major τουρνουά της σεζόν. Στην τοποθέτησή του, ο Ναδάλ αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω κορωνοϊού τονίζοντας ότι είναι εκτός ελέγχου. 

Στη δήλωσή του, ο Ισπανός αναφέρει: «Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα να μην συμμετάσχω στο φετινό US Open. Η κατάσταση με τον κορονοϊό εξακολουθεί να είναι περίπλοκη με τις εστίες πανδημίας να φαίνονται εκτός ελέγχου. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στο καλεντάρι μετά από τέσσερις μήνες αποχής είναι βάρβαρη αν και κατανοώ και εκτιμώ τις προσπάθειες που καταβάλλον σε όλον τον κόσμο προκειμένου να γίνουν τα τουρνουά. Σέβομαι την USTA, το τουρνουά, τους διοργανωτές και την ATP που προσπαθούν να διατηρήσουν τα τουρνουά για τους παίκτες και τους θαυμαστές σε όλον τον κόσμο. Είναι μία απόφαση που δεν ήθελα ποτέ να πάρω αλλά πρέπει αυτή την φορά να ακολουθήσω την καρδιά μου και να μην ταξιδέψω».

Η απόσυρση του Ναδάλ, αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για το τουρνουά και ήρθε μια ημέρα μετά το… άκυρο που έριξε και ο Νικ Κύργιος, ο οποίος επίσης απέσυρε τη συμμετοχή του από το αμερικανικό όπεν, ενώ ήδη ακυρώθηκε και το τουρνουά της Μαδρίτης.