Ο Ντμίτρι Ίσκοφ ισχυρίζεται ότι θα ζήσει για πάντα μεταφέροντας την συνείδησή του σε ένα ρομποτικό σώμα.

Πριν από πέντε χρόνια, το 2015, ο Ρώσος επιχειρηματίας ίδρυσε την «Πρωτοβουλία 2045», μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με ένα και μόνο στόχο – να βρει έναν τρόπο για να επιτευχθεί η αιώνια ζωή μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια.

Το κλειδί για να το πετύχει, είναι να αναπτύξει ένα τρόπο η πρόγραμμα για να «ανεβάσει» το ανθρώπινο μυαλό σε μια μηχανή – ένα αθάνατο σώμα που θα μπορούσε να διατηρήσει την προσωπικότητα και τη συνείδηση ​​κάποιου.

Από παλαιότερη παρουσίαση του προγράμματος στην Ρωσία.

Η οργάνωση απασχολεί μια ομάδα ειδικών, οι οποίοι εργάζονται, μεταξύ άλλων, στην νευρική διεπαφή που θα καταστήσει δυνατή τη μεταφορά του εγκεφάλου σε έναν υπολογιστή.

«Διάφοροι επιστήμονες το αποκαλούν φόρτωμα ή μεταφορά του μυαλού,» δήλωσε Ίσκοφ στο BBC 2, το οποίο ετοιμάζει ειδική εκπομπή για το θέμα με τίτλο «The Immortalist» και συνέχισε, «προτιμώ να την αποκαλούμε μεταφορά της προσωπικότητας.»

Meet Dmitry Itskov, the Russian tycoon dead set on making us immortal |  Digital Trends

Ενώ οι στόχοι του Ρώσου δισεκατομμυριούχου είναι σίγουρα εντυπωσιακό, το ερώτημα παραμένει ως προς το εάν, ακόμη και αν είναι επιτυχής, κάποιος θα θέλει πραγματικά να ζήσει για πάντα μέσα στο κρύο σώμα ενός ρομπότ. Αυτό όμως δεν πτοεί τον Ίσκοφ.

Russian Billionaire Dmitry Itskov Plans on Becoming Immortal by 2045 -  Opposing Views

«Θα προσφέρει κάτι που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν και που δεν θα μπορούσε να υπάρξει, κάτι που μπορεί να φαίνεται φανταστικό και απίστευτο σήμερα», είπε. «Όλη η ιστορία θα αποδειχθεί ότι είναι απλώς μια διαδικασία προετοιμασίας για ένα άνευ προηγουμένου εξελικτικό άλμα προς τα εμπρός», συμπληρώνει ο Ίσκοφ.

Δείτε το σχετικό βίντεο