Ο άνθρωπος που καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρατεύσει τις ένοπλες δυνάμεις για να αναγκάσει σε επανάληψη της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης στις ΗΠΑ δεν είναι καθόλου τυχαίος.

Ο στρατηγός Μάικλ Φλιν, ήταν σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στην κυβέρνηση Τραμπ και τον κάλεσε από το κανάλι NewsMax μάλιστα να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στις επίμαχες πολιτείες, λέγοντας πως κάτι τέτοιο «δεν είναι πρωτοφανές».

Ο Φλιν, που είχε καταδικαστεί για ψευδείς μαρτυρίες στο FBI κατά τη διερεύνηση της ρωσικής εμπλοκής στις προηγούμενες εκλογές, κάτω όμως από ύποπτες διαδικασίες, αφέθηκε προσφάτως ελεύθερος, όταν ο Τραμπ του απένειμε χάρη.

«Δεν υπάρχει τρόπος να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ως έθνος. Ο Τραμπ θα μπορούσε αμέσως, με μια εντολή, να κατάσχει κάθε ένα από αυτά τα μηχανήματα», είπε ο Φλιν, υπενθυμίζοντας αυτά που υποστηρίζει το επιτελείο του προέδρου τον ΗΠΑ, πως το λογισμικό δηλαδή που χρησιμοποιήθηκε στην εκλογική διαδικασία ήταν «πειραγμένο», απονέμοντας τις ψήφους του Τραμπ στον Μπάιντεν.

«Αν το ήθελε, θα μπορούσε να πάρει στρατιωτικά μέτρα, θα μπορούσε να αναγκάσει σε αυτές τις πολιτείες να γίνει επανάληψη των εκλογών. Εννοώ πως κάτι τέτοιο δεν είναι πρωτοφανές. Ο στρατιωτικός νόμος έχει εφαρμοστεί 64 φορές», είπε στη συνέντευξή του.

Ο Φλιν είναι ένας από τους πιο παθιασμένους υποστηρικτές του Τραμπ και ένας από αυτούς που βλέπουν εκτεταμένη εκλογική νοθεία. Για πραξικόπημα μίλησε για πρώτη φορά με tweet την 1η Δεκεμβρίου, μια αναφορά που καταδικάστηκε ακόμα και από αξιωματούχους του προέδρου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: