Είχαμε χρόνια να δούμε την Αθήνα ντυμένη στα λευκά, να θυμίζει χώρα της Βόρειας Ευρώπης. Πρωτόγνωρες όμορφες εικόνες, ακτίδα χαράς και ελπίδας, ανάμεσα στο φόβο, την αγωνία, τις άσχημες σκέψεις και εικόνες του τελευταίου χρόνου που η πανδημία έφερε μαζί της. 

Και βέβαια, μέσα στο ωραίο τοπίο, και τα γνωστά προβλήματα. Αποκλεισμένοι δρόμοι και περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό. Εκχιονιστικά που δεν ήξεραν πού να πρωτοπάνε, πεσμένα δέντρα στους δρόμους που παρέσυραν και καλώδια της ΔΕΗ, ατυχήματα και διακοπή κυκλοφορίας. Και ως συνήθως, την ευθύνη τη ρίχνει η μία Υπηρεσία στην άλλη. 

Τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα δεν τα αντιμετωπίζουμε συχνά και αποκαθίστανται σε μια-δυο μέρες. Η Ελλάδα, δεν είναι Βόρεια Ευρώπη, συνηθισμένη να ζει για μεγάλο διάστημα με τέτοιες καιρικές συνθήκες. Δεν μπορεί, ακόμα, το κράτος μας να διαθέτει μόνιμα όλα τα απαραίτητα μέσα και τόσο μεγάλο αριθμό μηχανημάτων, ώστε να υπάρχει άμεσα παρέμβαση και αποκατάσταση όλων των προβλημάτων.

Μπορούσαν, βέβαια, Δήμος, Περιφέρεια, κρατικές Υπηρεσίες να έχουν προετοιμαστεί και να λειτουργούσαν πιο συντονισμένα. Θα μπορούσαν δηλαδή οι Δήμοι να φροντίσουν έγκαιρα για το κόψιμο των δέντρων, θα μπορούσε να έχει ήδη αρχίσει ο εκσυγχρονισμός του πεπαλαιωμένου δικτύου της ΔΕΗ, που η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, ούτε αυτό επέτρεψε.

Όμως, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε η αξιωματική αντιπολίτευση να βρει την ευκαιρία λόγω του ακραίου χιονιά να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση γιατί π.χ. έκλεισε την Εθνική Οδό. Σωστά την έκλεισε. Σκεφτείτε να είχαν διπλώσει δυο-τρεις νταλίκες στη Μαλακάσα. Πόσοι συνάνθρωποί μας και για πόσο χρόνο θα είχαν εγκλωβιστεί στην παγωνιά, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή τους. Κράτησε πολλή ώρα η χιονόπτωση. Και ήταν έντονη. Η επόμενη φορά πρέπει να μας βρει πιο έτοιμους και πιο συντονισμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι αντιπολίτευση θα κάνει και με την Εθνική Οδό ανοικτή.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός και ο τρόπος που αντιπολιτεύεται. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία προηγείται με τόσες μονάδες. Χρειάζεται χρόνο και απόφαση  ο ΣΥΡΙΖΑ για να εναρμονισθεί με τη σύγχρονη, απαιτητική πολιτική πραγματικότητα…