Ο Τραμπ υπογράφει εκτελεστική εντολή για τα social media | τραμπ 1

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το twitter. Η αρχή έγινε όταν το twitter έβαλε επισήμανση σε δύο ποσταρίσματά του χαρακτηρίζοντας τα «παραπλανητικά», με τον Τραμπ να χαρακτηρίζει πως η ιστοσελίδα «καταπνίγει την ελευθερία του λόγου» και ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει αυτό να συμβεί ξανά.

Οι απειλές του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να γίνονται πράξη, καθώς η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, τόνισε πως πρόθεση του Τραμπ είναι να εκδώσει «εκτελεστική εντολή σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο Τραμπ ανεβάζει του τόνους λέγοντας πως το twitter προσπαθεί να παρέμβει στις εκλογές του Νοέμβρη μέσω διάφορων fake news από τα ΜΜΕ που κάνουν πόλεμο μαζί του. Βέβαια ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αγωγή που ισχυρίστηκε ότι το Twitter, το Facebook, η Apple και η Google συνωμότησαν για να καταστείλουν τις απόψεις των Ρεπουμπλικανών στο διαδίκτυο.

Το ζήτημα με τα κοινωνικά δίκτυα είναι ακόμα ένα χτύπημα για τον Τραμπ, καθώς οι δημοσκοπήσεις φέρνουν ψηλά τον Δημοκρατικό αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές.