Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε γυναίκα ως το Νο2 του Πενταγώνου

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνεχίζει να πρωτοπορεί και να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις πολιτικές επιλογές του, καθώς μετά την τοποθέτηση της Καμάλα Χάρις ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, σειρά τώρα έχει Κάθλιν Χικς για τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που αυτή τη θέση την αναλαμβάνει γυναίκα.

Η Χικς, η οποία είναι επικεφαλής της ομάδας μετάβασης του Μπάιντεν στο Πεντάγωνο, έχει ήδη εργαστεί στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, υπό τη διοίκηση Ομπάμα.

Ο Μπάιντεν επέλεξε επίσης τον Κόλιν Καλ, πρώην μέλος της διοίκησης Ομπάμα, στη θέση-κλειδί του υφυπουργού αρμόδιου για πολιτικές άμυνας.

«Γνωρίζουν το Πεντάγωνο απ’ έξω κι ανακατωτά και έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να διαχειριστούν τις πολυάριθμες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι ένοπλες δυνάμεις μας» υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

Αρχές Δεκεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον «ιστορικό» διορισμό του Αφροαμερικανού στρατηγού Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Μια γυναίκα, η Κρίστιν Φοξ, είχε ήδη επιλεγεί από τον Μπαράκ Ομπάμα ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας για 6 μήνες, μεταξύ 2013 και 2014, εωσότου συνταξιοδοτηθεί, ωστόσο ο διορισμός της δεν είχε ποτέ υποβληθεί σε μια ψηφοφορία επικύρωσης ενώπιον της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ