Σε μία προσπάθεια να… σπάσει ο πάγος, δεδομένου ότι ήταν οι κάμερες μπροστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, λέγοντας: «Χαίρετε κύριε συνονόματε».

Από τη μεριά του, ο κ. Βελόπουλος απάντησε: «Η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο, αλλά μας το έχεις κόψει». Ο πρωθυπουργός απάντησε χιουμοριστικά: «Άμα θέλεις τσιγάρο έξω».

O κ. Μητσοτάκης φάνηκε εντυπωσιασμένος με τους φωτορεπόρτερ που ήταν στο χώρο, λέγοντας προς τον κ. Βελόπουλο ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνάντησή τους. Εκείνος του αποκρίθηκε: «Αυτό είναι καλό ή κακό θα δείξει». 

Ο κ. Βελόπουλος επέμεινε για το τσιγάρο, λέγοντας: «Πλάκα, πλάκα οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα». Τότε, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν κάνουν παράπονα, γιατί ξέρουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται για όλους.

Κάλεσε τον κ. Βελόπουλο να στηρίξει τον αντικαπνιστικό νόμο για να του θυμίσει ότι τον καταψήφισε και δεν θα μαλώσουν τώρα γι’ αυτό. «Βγαίνω έξω από τα εστιατόρια πάντα», είπε κλείνοντας τον διάλογο ο κ. Βελόπουλος.

Λιγότερο από μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

Με την έξοδό του από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και προτού κάνει δηλώσεις στις κάμερες, ο Κυριάκος Βελόπουλος συνομίλησε με δημοσιογράφους και είπε πως μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα, ενώ τα ελάσσονα είναι «για να τα συζητάμε εδώ μέσα».

Πρόσθεσε επίσης, πως έκανε εκείνος νύξη στον πρωθυπουργό για τη Χάγη, ενώ για τον εκλογικό νόμο είπε πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη.

Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως ο πρωθυπουργός τον ρώτησε την αίσθησή του κι εκείνος απάντησε ότι αν δεν ξέρει ακριβώς το πρόσωπο δεν τοποθετείται. Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα:

«Αν δεν μου πει όνομα δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Έσπευσε να προσθέσει ότι ο πρωθυπουργός «μου είπε ότι σκέφτεται κάποια ονόματα» και ως δικό του συμπέρασμα κατέληξε υποστηρίζοντας: «Θεωρώ ότι το όνομα που θα προτείνει θα προκαλέσει έκπληξη».

Το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ τίποτα περί «προσώπου-έκπληξης», στη συνάντηση. Εν συνεχεία, μετά την παρεξήγηση, ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος διευκρίνισε προς τα ΜΜΕ πως ήταν δική του η αίσθηση πως ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα προκαλέσει έκπληξη και όχι φράση του ίδιου του πρωθυπουργού εντός του γραφείου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στη δήλωσή του μίλησε και για τον εκλογικό νόμο. «Τον έλαβα από τον πρωθυπουργό, θα τον διαβάσω και θα τοποθετηθώ» αρκέστηκε να πει. .

Τέλος, ως προς τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Βελόπουλος τόνισε:«Λέμε όχι στη Χάγη εμείς, μου το έθιξε στη συνάντηση. Αλλά του είπα ότι δεν είναι απλό πήγαμε άλλη μια φορά στις ΗΠΑ και χάσαμε. Έχουμε ενστάσεις στα εθνικά ότι θα είναι δεδομένη η Ελλάδα», ανέφερε για τα εθνικά θέματα και συνέχισε: «Τώρα χρειαζόμαστε φτηνά και καλά όπλα!».