Οι ερευνητές εξακολουθούν να αναζητούν τα κίνητρα πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο Νάσβιλ, που σύμφωνα με πληροφορίες διαπράχθηκε από τον 63χρονο Άντονι Γουόρνερ. Η Αστυνομία έχει αναφέρει ότι ο δράστης πιθανώς πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας για το 5G, καθώς η έκρηξη φέρεται να στόχευε κοντινή εταιρεία που ασχολείται με δίκτυα 5ης γενιάς.

Όπως ανέφερε το «NBC News» την Τετάρτη, επικαλούμενο δύο ανώτερους αξιωματούχους επιβολής του νόμου, οι ερευνητές υποθέτουν ότι ο Γουόρνερ ενδέχεται να είχε επηρεαστεί από θεωρίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένων των «ερπετόμορφων» και των εξωγήινων.

Όπως ενημερώθηκαν οι ερευνητές της υπόθεσης, ο Γουόρνερ ήταν πεπεισμένος ότι οι διασημότητες του Χόλιγουντ και οι πολιτικές προσωπικότητες είναι σαύρες που προέρχονται από το διάστημα και στοχεύουν στη διακυβέρνηση της κοινωνίας μας. 

Nashville bomber feared 5G conspiracies, hunted aliens, believed in 'lizard  people': report | Fox News

Νωρίτερα, μια πηγή της αστυνομίας είπε στη Daily Mail ότι το FBI δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο βομβιστής να πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το δίκτυο 5G, καθώς η έκρηξη έγινε κοντά σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

«Το ανεπίσημο κίνητρο μέχρι στιγμής είναι ότι ο ύποπτος πίστευε ότι το 5G ήταν ο λόγος όλων των θανάτων στην περιοχή και ότι θα αντιμετωπιζόταν ως ήρωας. Περιμένουμε το ψηφιακό του αποτύπωμα το οποίο θα πρέπει λογικά να μας δώσει κάποιες απαντήσεις» ανέφερε η πηγή.

Ο Γουόρνερ εργάστηκε ως ανεξάρτητος σύμβουλος πληροφορικής και σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφερόταν για την κατασκευή βομβών.

Feds Probing If Nashville Bomber Believed in Lizard People Conspiracy – NBC  Bay Area

Το φορτηγό φορτηγό εξερράγη στις 25 Δεκεμβρίου στο κέντρο του Νάσβιλ προκαλώντας καταστροφές σε περίπου 40 γύρω κτίρια. Πριν από την επίθεση μέσα από το φορτηγό μεταδιδόταν μια προειδοποίηση μέσω ηχείων, δίνοντας στους αστυνομικούς χρόνο να εκκενώσουν την περιοχή. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το όχημα ανήκε στην Γουόρνερ. Η ανάλυση DNA των ανθρώπινων λειψάνων, που βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος πέθανε επιτόπου.