Το υπέροχο μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» (The Great Gatsby) πρόκειται να γίνει τηλεοπτική σειρά.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Hollywood Reporter, το τηλεοπτικό αυτό σχέδιο έχει αναλάβει ο Μάικλ Χιρστ, δημιουργός των «Vikings» του Netflix, σε συνεργασία με τα Α+Ε Studios και ITV Studios. Ο Χιρστ εκτός από τη διασκευή του σεναρίου θα έχει επίσης ρόλο εκτελεστικού παραγωγού μαζί με τη Groundswell Production του Μάικλ Λόντον (Sideways, Milk), ενώ συμβουλευτικό ρόλο στη σειρά θα έχει η δισέγγονη του συγγραφέα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Χιρστ είχε στα σκαριά αυτό το τηλεοπτικό σχέδιο εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Πέρσι μάλιστα, επρόκειτο να υλοποιηθεί από την Apple, ωστόσο τα σχέδια δεν προχώρησαν τελικά. «Νιώθω ότι έχω ζήσει με τον Γκάτσμπι σχεδόν όλη μου τη ζωή. Πρώτα διαβάζοντας το βιβλίο ως μαθητής στο σχολείο, στη συνέχεια, τη δεκαετία του 1970, διδάσκοντας το στην Οξφόρδη και από τότε επανέρχομαι σε αυτό σε διάφορες περιόδους της ζωής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος για τη σχέση του με το έργο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μερικοί έλεγαν ότι υπήρξε Γερμανός κατάσκοπος, άλλοι ότι είχε σχέσεις με κάποια βασιλική οικογένεια της Ευρώπης. Όλοι σχεδόν εκμεταλλεύτηκαν τη μυθική φιλοξενία του. Και ήταν μυθική. Στην εξαίσια κατοικία του στο Λονγκ Αιλαντ έδινε τα πιο εκθαμβωτικά πάρτι και το περίεργο σ’ αυτά ήταν ότι ελάχιστοι γνώριζαν ποιος ήταν ο οικοδεσπότης τους. Φαινόταν να είναι ένας άνθρωπος χωρίς ρίζες, χωρίς ιστορία, ένας άνθρωπος που τα μάτια του διαρκώς αναζητούσαν εκείνη την ξέχωρη λάμψη για κάτι πρωτόγνωρο… για έναν άνθρωπο σπάνιο σαν διαμαντόπετρα.

Ο υπέροχος Γκάτσμπυ είναι μια απ’ τις πιο γοητευτικές ερωτικές ιστορίες του εικοστού αιώνα. Σ’ αυτό το μυθιστόρημα, ο Φ. Σ. Φιτζέραλντ κατορθώνει να εκφράσει με συγκινητικό τρόπο τις ψευδαισθήσεις του έρωτα μέσα στο λαμπερό περιβάλλον της νεοϋορκέζικης αριστοκρατίας.