Οι Αυστραλοί δείχνουν την έξοδο στον Τζόκοβιτς | jokovits scaled

Η τύχη του Σέρβου τενίστα εξαρτάται από τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας

Ένα θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες, όσον αφορά στην παραμονή του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, με τους διοργανωτές του Australian Open να αναβάλλουν την κλήρωση.

Ειδικότερα, η παραμονή του Σέρβου τενίστα στην Αυστραλία και κατ΄ επέκταση στο εμβληματικό τουρνουά εξαρτάται από τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας, Άλεξ Χοκ.

Ο ίδιος μπορεί να αποφασίσει, παρά τη δικαστική απόφαση της περασμένης Δευτέρας, να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του «Νόλε» και να απελαθεί από την Αυστραλία. Αυτό θα σημάνει το τέλος της συμμετοχής του Νο1 τενίστα του κόσμου στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς.

Εφόσον δεν υπάρξει και νέα ανατροπή στο σίριαλ Τζόκοβιτς και ο Σέρβος διαταχθεί να εγκαταλείψει την Αυστραλία, θα χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Australian Open και να σπάσει το ρεκόρ των κατακτήσεων Grand Slam, φτάνοντας στα 21.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως είπε ψέματα σχετικά με τη νόσησή του, αλλά στην ομολογία του δεν συμπεριέλαβε την απόπειρα παραπλάνησης των αυστραλιανών αρχών. Όταν απάντησε αρνητικά εάν είχε ταξιδέψει κάπου αλλού, εκτός Σερβίας, κατά το διάστημα που νοσούσε με κορωνοϊό, o Τζόκοβιτς απέκρυπτε ότι είχε μεταβεί στην Ισπανία.

Και όταν αυτό αποκαλύφθηκε, εκείνος πέταξε το μπαλάκι στους συνεργάτες του. Οι οποίοι «εκ παραδρομής» υποτίθεται, παρέλειψαν να σημειώσουν το ταξίδι του σταρ στην Ισπανία.