Σε μείζονα πολιτική αντιπαράθεση μετατράπηκε το άνοιγμα των εκκλησιών κατά την ημέρα των Θεοφανείων με την κυβέρνηση να βρίσκεται στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς είχε προηγηθεί η εικοσάλεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την προηγούμενη ημέρα της γιορτής της ορθοδοξίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση της ετήσιας επιμένοντας ότι θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστές και την ημέρα των Θεοφανείων σε ορισμένες περιοχές συνέβησαν κανονικά η αγιασμοί σαν να μην υπήρχε απαγόρευση από την κυβέρνηση για λόγους συνωστισμούς ως μέτρο για την προφύλαξη από την πανδημία.

Για το λόγο αυτό προκλήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ανάρτηση στο facebook με την οποία έγραψε:

«Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου. Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων. Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί».

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταράντηλης οποίος δήλωσε:

«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά.

Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις.»

Την σκυτάλη ωστόσο της αντιπαράθεσης πήρε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣυΡιζΑ Νάσος Ηλιόπουλος για να απαντήσει την κυβέρνηση:

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά έκανε τα στραβά μάτια και έβαλε το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να γνωρίζει πως την ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση. Όταν άλλα αποφασίζει τη μια μέρα, άλλα επιτρέπει την επόμενη και τελικά άλλα υποκρίνεται πως γίνονται, απλά καταντά φαρσοκωμωδία».

Στο χώρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μπήκε και το Κίνημα Αλλαγής εκδίδοντας την εξής ανακοίνωση:

«Επί ΝΔ αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους. Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία. Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός».

Από κοντά και το ΜΕΡΑ 25:

«Η Κυβέρνηση έθεσε και επίσημα σήμερα σε καθεστώς εξαίρεσης τις εκκλησίες, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της επιτροπής των επιδημιολόγων και παρά το γεγονός ότι όλη η χώρα μόλις προ ημερών εισήλθε σε σκληρό εβδομαδιαίο lockdown «για να ανοίξουν τα σχολεία».

Τελικά λοιπόν, οι νόμοι του κ. Μητσοτάκη εφαρμόζονται κατά το δοκούν, ανάλογα την εκλογική υπεραξία που κάθε κοινωνική ομάδα έχει να προσφέρει στην κυβέρνηση!

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι έχουμε να κάνουμε πραγματικά με μία κυνική Κυβέρνηση που δεν την ενδιαφέρει η επιβίωση των πολιτών, αλλά η δική της.»