Οι πολίτες στη Βρετανία θα πρέπει να σκεφθούν με προσοχή τις διαδρομές που θα κάνουν για τα ταξίδια τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων εάν οι περιορισμοί για την COVID-19 χαλαρώσουν προσωρινά για ένα ορισμένο διάστημα κατά την εορταστική περίοδο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος μαζί σας από την αρχή. Θα πρέπει να ζητήσουμε από τον κόσμο να κοιτάξει προσεκτικά κάθε προτεινόμενο ταξίδι και να σκεφθεί τις διαδρομές που κάνει», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε προχθές, την Κυριακή, ότι οι περιορισμοί μπορεί να χαλαρώσουν σε όλη τη Βρετανία κατά τα Χριστούγεννα προκειμένου να επιτραπεί στις οικογένειες να είναι μαζί για μια περίοδο έως πέντε ημέρες, κάτι που τροφοδότησε τις προβλέψεις για μποτιλιάρισμα στους δρόμους καθώς όλοι θα αναχωρήσουν την ίδια μέρα.

Τα Χριστούγεννα υπάρχει πάντα αυξημένη κίνηση για τα ταξίδια, δήλωσε ο Σαπς, αλλά η πανδημία θα δημιουργήσει επιπλέον συνωστισμό, ιδιαίτερα στους σιδηροδρόμους, την ώρα που υπάρχει ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Σε άλλες δηλώσεις του στο δίκτυο Sky News, ο Σαπς είπε ότι το βρετανικό σύστημα διενέργειας τεστ και ιχνηλάτησης επαφών των κρουσμάτων της Covid-19 πρέπει να βελτιωθεί, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να δαπανήσει πολλά χρήματα γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

«Πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με αυτόν τον κορονοϊό και φοβάμαι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να δαπανήσουμε πολλά χρήματα», δήλωσε ο Σαπς. «Έχουμε πει ότι θέλουμε τα τεστ και η ιχνηλάτηση να βελτιωθούν πολύ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ