Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα για 2 εβδομάδες

Οι λοιμωξιολόγοι φέρεται να εισηγούνται το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα για δύο εβδομάδες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η πρόταση για το κλείσιμο των σχολείων έρχεται επειδή παρατηρείται διασπορά του ιού στις μικρές ηλικίες, ενώ σύμφωνα με το κανάλι το άνοιγμα του λιανεμπορίου πηγαίνει προς τις 22 Μαρτίου μέσω click away.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες σε πιο σκληρό lockdown, δηλαδή σε βαθύ κόκκινο με αυστηρά μέτρα θα μπουν από αύριο Σάββατο 13/3 στις 6 το πρωί: Η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από Χαρδαλιά

Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας και ώρα 18:00.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.