Οι ειδικοί δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν πως κανείς δεν είναι άτρωτος από τον ιό. Κάτι που επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο καθώς αρκετά θύματα του κορωνοϊού είναι νεαρής ηλικίας και σε κάποιες περιπτώσεις δίχως υποκείμενα νοσήματα.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, διασωληνωμένη νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης 28χρονη μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, διοίκηση, γιατροί και ΕΚΑΒ αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και τελικά βρέθηκε αργά τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με την 28χρονη να δίνει τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό. Η ασθενής είναι μητέρα ενός πολύ μικρού παιδιού και δεν φέρεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Νόσησε από κορωνοϊό πριν λίγες ημέρες και η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί ο θάνατος μιας 33χρονης στην Αλεξανδρούπολη από επιπλοκές του κορωνοϊού. Η νεαρή γυναίκα διακομίσθηκε το Σάββατο το βράδυ στο νοσοκομείο της πόλης όμως δεν κατάφερε καθώς κατέληξε από ανακοπή.

Επιπλέον, την τελευταία τους πνοή άφησαν δύο άνδρες, ένας 73 ετών από την Ξάνθη και ένας 66 ετών από την Καβάλα που είχαν υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Τέλος, κατέληξε μια 84χρονη από τις Φέρες που έπασχε και αυτή από υποκείμενα νοσήματα. Σήμερα (22 Νοεμβρίου) στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 91 ασθενείς, εκ των οποίων 75 στη covid-19, στη ΜΕΘ 13 και στη ΜΕΛ 4.