Οι περίεργες ενέργειες του Ραούλ Σανλέχι που έφτασαν την μεταγραφή του Πεπέ στα 80 εκ.ευρώ!

Τελευταία τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά στην Άρσεναλ . Από την μία τα όχι και ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα (πρόσφατα 0-0 με την Κρύσταλ Πάλας) που ταρακουνούν κάπως την «καρέκλα»του Μικέλ Αρτέτα, ήρθε και ξανά στην επιφάνεια το θέμα του πρώην διευθυντού του συλλόγου, Ισπανού Ραούλ Σανλέχι, ο οποίος επισήμως είχε παραιτηθεί τον Άύγουστο αλλά πλέον είναι γνωστό τοις πάσει ότι είχε απολυθεί!

Μάνος Σταραμόπουλος
Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Ο Ισπανός είχε αναλάβει το σημαντικό κομμάτι των «κανονιέρηδων» ως διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος το 2017 και τότε όλοι είχαν χαιρετήσει με ενθουσιασμό την πρόσληψή του. Όμως  οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι  οι ιδιοκτήτες της Λονδρέζικης ομάδας Σταν και Τζος Κρένκε επληροφορήθησαν ότι κάτι πρέπει να «έγινε» με την μεταγραφή του Γάλλου, ακραίου επιθετικού, Νικολά Πεπέ. Ενός  ποδοσφαιριστή ο οποίος στοίχησε 80 εκ.ευρώ ποσό που αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία της αγγλικής ομάδας, και φυσικά δεν έχει καταφέρει έκτοτε να προσφέρει ούτε τα…μισά από αυτά που έχουν καταβάλλει για την αγορά .

Το θέμα μας όμως είναι αλλού:Την εποχή εκείνη, δηλαδή το καλοκαίρι του 2019 είχε προταθεί στην Άρσεναλ με 25 εκ.ευρώ και ο διεθνής Αγγλος επίσης ακραίος επιθετικός της Κρύσταλ Πάλας, Βίλφριντ Ζαχά,  ο οποίος είναι από τους πλέον αξιόπιστους ποδοσφαιριστές. Κάθε εβδομάδα δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο τι αξίζει.  

Εδω και μερικούς μήνες λοιπόν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Άρσεναλ έχουν ξεκινήσει με ανθρώπους τους ανά την Ευρώπη και ψάχνουν ενδελεχώς την υπόθεση του Πεπέ. Γνωρίζουν άριστα πως τον γάλλο (ουσιαστικά Ιβοριανό- αφού στην δική της εθνική ομάδα αγωνίζεται) την ίδια εποχή διεκδικούσε και η Νάπολι, αλλά ξαφνικά η Ιταλική ομάδα έκανε πίσω, κι όπως  επληροφορήθησαν ο πρόεδρός της, Ντε Λαουρέντις έλεγε σε φιλικό του περιβάλλον «πολύ ψηλά πήγε η μεταγραφή».

Ο Πεπέ σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές μπορεί στη Λιόν να πήγαινε πολύ καλά και να είχε συμπεριληφθεί και στην καλύτερη ενδεκάδα του Γαλικού πρωταθλήματος, ωστόσο η τιμή του δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα 30 ή 40 εκ.ευρώ. Πως λοιπόν έφθασε τα διπλάσια; Την στιγμή που η αγγλική ομάδα όταν είχε πάρει από την Ρεάλ Μαδρίτης τον διεθνή Γερμανό επιτελικό χαφ, Μεσούτ Εζίλ (ήταν στα καλύτερά του) είχε στοιχίσει 50 εκ.ευρώ;

Η Αρσεναλ φυσικά  το πανηγύρισε δεόντως όταν ο Πεπέ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του , καθώς είχε καταβάλλει το ποσό – ρεκόρ για την ιστορία της, 80 εκ.ευρώ!!!

Κι όμως …κανείς τότε δεν ασχολήθηκε πραγματικά να διευρευνήσει τι εστί Πεπέ. Αν ήταν τόσο καλός γιατί δεν τον διάλεξαν να φορέσει την φανέλλα της εθνικής Γαλλίας αφού είχε γεννηθεί και στην Μάντ Λα Ζολί.

Ο Ραούλ Σανλέχι  που πριν πάει στο Λονδίνο εργαζόταν για την Μπαρσελόνα στο τμήμα  μάρκετινγκ, ξαφνικά βρέθηκε να μπορεί να διαπραγματεύεται μεταγραφές και συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Και σε λιγότερο από χρόνο,  έγινε συν-εκτελεστικός διευθυντής (έως τότε δεν υπήρχε η θέση αυτή) όταν αποχώρησε ο Ιβαν Γκατζίδης. Οπότε επισήμως μπορεί να μην φαινόταν αλλά ουσιαστικά αυτός «έλυνε κι έδενε» στην αγγλική ομάδα.Τώρα ο Ραούλ Σανλέχι βλέποντας πως τα πράγματα έχουν σφίξει έχει αναθέσει σε μεγάλη νομική εταρεία του Λονδίνου να βρει τρόπο να ηρεμήσει τα πράγματα και να υπάρξει ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός ώστε να μην προχωρήσει παραπέρα η ιστορία, με άγνωστα γι αυτόν αποτελέσματα…