Δεν είναι η πρώτη φορά και πιθανότατα ούτε και η τελευταία που ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται αντιμέτωπος με το κυβερνητικό του παρελθόν.

Η υπόθεση της Folli Follie και η εμπλοκή των ονομάτων των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία μόνο από τις αρκετές περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στον ενάμιση χρόνο από τις εθνικές εκλογές που συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα: Αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζουν να λησμονούν ότι δεν αποτελούν πλέον ένα κόμμα από παρθενογένεση. Δεν μπήκαν ξανά στην πολιτική αρένα το 2020. Δυστυχώς ή ευτυχώς για τον κ.Τσίπρα έχει πολιτικό παρελθόν και μάλιστα κυβερνητικό.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν σε οποιαδήποτε κριτική ασκεί στην σημερινή κυβέρνηση, πολύ εύκολα και απολύτως θεμιτά μπορεί κάποιος να αντιπαραβάλει το τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της δικής του κυβερνητικής θητείας. 

Η υπόθεση της Folli Follie έρχεται ελάχιστους μήνες μετά την τραγελαφική αντιμετώπιση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο.

Πιο συγκεκριμένα ουδείς μπορεί να ξεχάσει τα  όσα υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης πριν από περίπου ενάμιση μήνα, όταν ζητούσε την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ, εκτοξεύοντας παράλληλα  πυρά εναντίον των καναλιών. 

Πρόκειται για πρωτοκλασάτο στέλεχος της  τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που  είχε κάνει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο οποίος τελικά κρίθηκε αντισυνταγματικός, την περίοδο μάλιστα που πραγματοποιούνταν  όλες εκείνες οι συναλλαγές της τότε κυβέρνησης από το «μαγαζί» του Νίκου Παππά με τον κ. Καλογρίτσα, με τα βοσκοτόπια και τις μαύρες χρηματοδοτήσεις, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες που ήρθαν σε δεύτερο χρόνο, στο φως της δημοσιότητας. 

Είναι προφανές λοιπόν  ότι κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας θα επιθυμεί να προχωρήσει σε κάποια πολιτική πρωτοβουλία, θα πρέπει να το σκέφτεται παραπάνω από μία φορές, γιατί απλούστατα το παρελθόν του κόμματός του τον ακολουθεί και μάλιστα με μεγάλη συνέπεια…