Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αμοργού, απαντά στη νέα τουρκική ενέργεια να χαρακτηρίσουν στην εφαρμογή Google Maps το ελληνικό νησί ως «τουρκικό» και μάλιστα να του τοποθετήσουν και ένα τζαμί.

Oι Τούρκοι έδωσαν μάλιστα στο νησί το όνομα «Turk Adasi» που στα ελληνικά σημαίνει «τουρκικό νησί».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αμοργού, στο νησί δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στην ιστορία τζαμί, ενώ το μέρος φημίζεται για το εμβληματικό μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

Παράλληλα, ο δήμος καταδικάζει την «προπαγάνδα του διαδικτύου», ενώ υπήρξε και καταγγελία τόσο στην Εταιρεία, όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών και ζητά να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για τη διαγραφή της καταχώρησης.

«Στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διανύουμε κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα και εντάσεις χρησιμοποιώντας ακόμα και το διαδίκτυο για να πετύχουν το σκοπό τους. 

Λίγες ώρες πριν γιορτάσουμε το Έπος του ’40 και σχεδιάζοντας της εμβληματικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καλούμαστε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά ως ακρίτες του Αιγαίου! Να υπερασπιστούμε ενωμένοι την ιστορία μας» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο δήμος Αμοργού.