Ομάδα τζιχαντιστών επιτέθηκε σε βάση του ΟΗΕ σε απομονωμένη πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τις υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και του Οργανισμού, οι τζιχαντιστές πυρπόλησαν κτίρια και λεηλάτησαν την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Νιγηρία, ενώ πραγματοποίησαν την επίθεση με φορτηγάκια στα οποία είχαν τοποθετήσει πυροβόλα όπλα.

«Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν (…) και χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες ρουκετών. Οι στρατιώτες που φύλαγαν την περιοχή κατάφεραν να απομακρύνουν τους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις προς μία κοντινή βάση τους ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονταν. Κανένα μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης δεν τραυματίστηκε», δήλωσε ένας εργαζόμενος.

Άλλος εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση επεσήμανε ότι οι τζιχαντιστές «λεηλάτησαν τις αποθήκες, φεύγοντας με τα τρόφιμα και τα φάρμακα, ενώ πυρπόλησαν πέντε οχήματα».

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή οι δράστες απωθήθηκαν έπειτα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών στη διάρκεια της οποίας ένας στρατιώτης αλλά και τέσσερις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν. Για την ώρα όμως, αυτό δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τον ΟΗΕ ούτε από τις Αρχές στην Νιγηρία.

Ο συντονιστής του ΟΗΕ στη Νιγηρία Έντουαρτ Καλόν δήλωσε «σοκαρισμένος από την εξαιρετικά βίαιη επίθεση εναντίον αυτού του κέντρου ανθρωπιστικής βοήθειας που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή».

«Ολόκληρο τμήμα των εγκαταστάσεων πυρπολήθηκε καθώς και τα λίγα οχήματα που ο ΟΗΕ χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις και την παροχή βοήθειας», εξήγησε.

Ο Καλόν τόνισε ότι «αυτή η επίθεση είναι η πιο πρόσφατη μιας μακράς σειράς συμβάντων που έχουν άμεσο στόχο τους εργαζόμενους στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και την ίδια τη βοήθεια που παρέχουμε» στη βορειοανατολική Νιγηρία.