Εμπορικά καταστήματα: Ανοιχτά την Κυριακή 16 Ιουλίου
Τι αναφέρει ο ΕΣΑ σε ανακοίνωσή του – Ποιο ωράριο λειτουργίας προτείνει

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την επόμενη Κυριακή 16 του μήνα, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός μιλώντας στο MEGA είπε πως δεν θα μεταφερθεί η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά για την επόμενη εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους, επισημαίνει πως βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου 2023.
Μάλιστα, προτεινόμενο από τον Σύλλογο ωράριο λειτουργίας είναι: 11:00 -18:00.
Από την έναρξη των φετινών θερινών εκπτώσεων, έχει διαπιστωθεί υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά χαμηλές τιμές, προβαίνοντας σε αγορές που θα καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες.
Η εικόνα αυτή λοιπόν δημιουργεί προσδοκίες για τους έλληνες λιανεμπόρους που αναμένουν να έχουν μια καλύτερη σεζόν σε σχέση με την περσινή και με αυτή την προοπτική σχεδιάζουν τις προσφορές τους, με στόχο την προσέλκυση ελλήνων και ξένων καταναλωτών από τις 10 Ιουλίου οπότε και ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.
Τι να προσέχουν οι καταναλωτές
Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.