Eurobank: Τίμησε τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό

Η Eurobank είναι ενεργός υποστηρικτής του διεθνούς κύρους και εμβέλειας Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», που απονεμήθηκε στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, τους δρ. Uğur Şahin & δρ. Özlem Türeci

Για το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», που τιμά φέτος δύο επιστήμονες που με πείσμα και επίμονη έρευνα χάρισαν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σώζοντας χιλιάδες ζωές, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στοεμβληματικό μνημείο τηςΡοτόντας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και απηύθυνε χαιρετισμό.

Συγκεκριμένα, η Eurobank είναι ενεργός υποστηρικτής του διεθνούς κύρους και εμβέλειας Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», που απονεμήθηκε στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, τους δρ. Uğur Şahin & δρ. Özlem Türeci, ενισχύοντας την ελπίδα για τον έλεγχο της πανδημίας, συντομότερα.

Παράλληλα, η Eurobank υποστηρίζει και το νέο θεσμό που εγκαινιάζει, φέτος, η Διοικούσα και Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος Θεοφανώ, τη «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ», με θέμα «Εξασφαλίζοντας την ευημερία του αύριο μέσω της Επιστήμης», που πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Στην εκδήλωση απονομής του βραβείου σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν οι πρόεδροι της Διοικούσας και Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος, Σταύρος Ανδρεάδης και Herman Count Van Rompuy, αντιστοίχως, ενώ η φετινή βράβευση έφερε στη Θεσσαλονίκη το σύνολο σχεδόν των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής και του Συμβουλίου Διοίκησης του Βραβείου από όλη την Ευρώπη.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι π. πρόεδροι της Ιρλανδίας Mary McAleese, της Φινλανδίας Tarja Halonen, της Γερμανικής Βουλής Rita Süssmuth, και ο π. Πρεσβευτής της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Sir Ivan Rogers.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ την παρουσίαση της τελετής απονομής έκανε ο δημοσιογράφος και Διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή, Αλέξης Παπαχελάς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραβίας, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα επίτευγμα που ταυτίζεται απολύτως με τις αξίες που πρεσβεύει το Βραβείο, το οποίο θεσπίστηκε με σκοπό να τιμά και να αναδεικνύει πρόσωπα και θεσμούς που συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινού καλού και της βελτίωσης της ζωής όλων.

Η Eurobank ταυτίζεται έμπρακτα με τις αξίες που αναδεικνύει ο νέος θεσμός και επιδιώκει, σταθερά, μέσω της καθημερινής επιχειρηματικής της πρακτικής και ενός πολυεπίπεδου πλέγματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να είναι χρήσιμη για τις κοινωνίες των χωρών στις οποίες έχει παρουσία».

Οι δύο επιστήμονες που βραβεύθηκαν ήταν κεντρικοί ομιλητές και στην πρώτη «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ», της νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Θεοφανώ που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Τράπεζας, για πρώτη φορά, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και την οποία χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στο διάλογο συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες από την Ευρώπη, μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος, μεταξύ αυτών η π. Πρόεδρος της Ιρλανδίας και Καθηγήτρια Παιδείας, Θρησκείας & Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης Mary McAleese, η υφυπουργός Εμπορίου και γενική γραμματέας Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Ισπανίας Maria Luisa Poncela, ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne Γιώργος Πρεβελάκης, και το επίτιμο Μέλος Collegio Alberto στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο Chiara Saraceno,.

Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής Stefan Schepers, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Θεοφανώ. Στόχος του νέου θεσμού «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ» είναι να εξελιχθεί σε ένα πάνελ συζήτησης πάνω σε καίρια θέματα που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα τις επόμενες δεκαετίες.

Από την ίδρυσή του, το Ίδρυμα «Βραβεία Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» έθεσε ως στόχο την αναγνώριση ατόμων και οργανισμών για τη συνεισφορά τους στην κατανόηση και την ενδυνάμωση της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιδέας, καθώς και στην κοινωνική ευημερία, την πρόνοια και τη βελτίωση της ζωής όλων.

Το πρώτο Βραβείο απονεμήθηκε, το 2020, στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Erasmus”.

Ίσως σας ενδιαφέρουν