Για ποιους αυξάνεται το μπόνους για αγορά ηλεκτρικού ταξί

Με τους νέους όρους της δράσης για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού ταξί η επιδότηση ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων

Κατά 1.000 ευρώ αυξάνεται το «οικολογικό μπόνους» για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού ταξί από νέους έως 29 ετών, ΑμΕΑ και για τις οικογένειες με τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα.

Αυτό προβλέπει η τροποποίηση της δράσης «Πράσινα Ταξί» η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με σχεδόν 40 εκατ. ευρώ.

Επίσης, με την τροποποίηση παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από το τέλος Ιουνίου 2024 που προβλεπόταν αρχικά στις 31/12/2024.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Πλέον, με τους νέους όρους της δράσης για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού ταξί η επιδότηση ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων, με μέγιστο ποσό τις 17.500 ευρώ.

Επιπρόσθετα η υποχρεωτική απόσυρση οχήματος ταξί επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ, ενώ με 500 ευρώ επιδοτείται η αγορά «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος, για εγκατάσταση σε οικιακό περιβάλλον ή σε χώρο στάθμευσης επιχείρησης με ιδιωτική πρόσβαση (προαιρετική δαπάνη).

Στις περιπτώσεις που η άδεια είναι ατομική, για τις κατηγορίες ΑμΕΑ, νέους έως 29 ετών και οικογένειες με τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα, προβλέπεται προσαύξηση κατά 2.000 ευρώ (έναντι της αρχικής πρόβλεψης για 1.000) στο ποσό της επιδότησης για αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος ταξί.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, κάθε ωφελούμενος/τελικός αποδέκτης υποχρεούται να αποσύρει παλαιό όχημα ΤΑΞΙ.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται σωρευτικά για όλα τα αποσυρόμενα οχήματα είναι:
– Να είναι τεχνολογίας EURO5 και παλαιότερης και να μην έχει περιέλθει στην κυριότητα του ωφελούμενου μετά την 1/12/2021.
– Να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας της τρέχουσας χρονιάς που αναλογούν στο όχημα.
– Να διαθέτουν όλα τα μηχανικά μέρη και όλα τα στοιχεία του αμαξώματός τους.
– Να παραδίδονται από τον ιδιοκτήτη ή από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του σε εγκατάσταση επεξεργασίας ή σε σημεία συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλους Ζωής (ΟΤΚΖ) και να λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής. Στην περίπτωση που η διαδικασία μεταφοράς του οχήματος στη μονάδα επεξεργασίας ή στο σημείο συλλογής ενέχει κάποιο κόστος, αυτό βαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
– Να προσκομίζεται Βεβαίωση Οριστικής Διαγραφής από την αρμόδια οικεία περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν