ΟΤΟΕ: «Όχι στη λιτότητα, ναι στην ανάπτυξη» – Στήριξη στις ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις

Εργαζόμενοι και συνδικάτα από όλη την Ευρώπη διαδηλώνουν αύριο 12/12 στις Βρυξέλλες

Τη στήριξη της στην κινητοποίηση που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (ETUC) την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες με αίτημα «Όχι στη λιτότητα – Ναι στην ανάπτυξη» ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στην πρόθεση ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να επιβάλλουν «νέους κανόνες λιτότητας» και τονίζει την ανάγκη δημόσιων επενδύσεων και προστασία των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

«Οι υπουργοί Οικονομικών όλων των χωρών της Ε.Ε. συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, όπως και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ορισμένοι από αυτούς πιέζουν να επιστρέψει η Ευρώπη σε αυστηρούς κανόνες λιτότητας.

Αυτό εάν συμβεί θα αναγκάσει τις εθνικές κυβερνήσεις να προβούν σε δραστικές περικοπές δαπανών.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα από όλη την Ευρώπη αποφάσισαν να κινητοποιηθούν ενάντια στην επιστροφή της Ευρώπης στις πολιτικές λιτότητας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε να πετύχει η προσπάθεια επιστροφής της Ευρώπης σε αυστηρούς κανόνες λιτότητας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους εργαζόμενους να είναι αυτοί που θα πληρώσουν ξανά το τίμημα.

Διεκδικούμε μέσα από διάλογο μια δίκαιη συμφωνία που θα περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών και την προστασία της αγοραστικής δύναμης των ανθρώπων.

Η Ευρώπη χρειάζεται σήμερα, στο πλαίσιο μιας δίκαιης μετάβασης, δημόσιες επενδύσεις για την στήριξη των τομέων της εκπαίδευσης, της υγείας και της απασχόλησης.

Η ΟΤΟΕ στηρίζει την κινητοποίηση που προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (ETUC) με αίτημα:

ΟΧΙ στην λιτότητα

ΝΑΙ στην ανάπτυξη

με επίκεντρο τις ανάγκες των ανθρώπων»

Ίσως σας ενδιαφέρουν