Σταϊκούρας: Θα ενισχύσουμε άμεσα με τρία δις την πραγματική οικονομία (vid)

Πότε θα γίνει η χρηματοδότηση

O Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ενισχύσει περεταίρω την πραγματική οικονομία.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι μέσα 2020, η κυβέρνηση έδωσε στις επιχειρήσεις 5,5 δις ευρώ μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών.

«Τους επόμενους μήνες ο συνολικός λογαριασμός μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών θα ανέλθει στα 8,5 δις. Θα ρίξουμε περίπου 3 δις ευρώ τους πρώτους μήνες του έτους στην οικονομία» σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση επίκειται στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Το συνολικό κυβερνητικό πακέτο μέτρων στήριξης το 2020 ανήλθε στα 24 δις, ενώ για το 2021, έχουν δοθεί 7,5 εκατομμύρια ευρώ, είπε επίσης.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν 250 εκατομμύρια ευρώ από την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία είχε βελτιωμένο αλγόριθμο.

«Όλες οι επιχειρήσεις έλαβαν 1000 ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές, πήραν 2000 και 4000 ευρώ αντίστοιχα».

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που έμειναν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής, έκανε λόγο ότι «οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός οι ίδιες δήλωσαν υψηλότερο τζίρο το 2020 από το 2019».

Ίσως σας ενδιαφέρουν