Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους έχασαν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των 100-120 δόσεων από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο. Αφορά εκείνους που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και έχασαν τη ρύθμιση και οι προϋποθέσεις είναι η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και η καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου μέχρι τις 31/12. Οι απλήρωτες δόσεις μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης.

Σχετικά με τα αναδρομικά των κληρονόμων, οι αιτήσεις συνεχίζονται μέχρι την Πέμπτη (17/12). Δικαίωμα στην αίτηση έχουν οι κληρονόμοι όσων ζούσαν ολόκληρο το 11μηνο (11/6/2015-12/5/2016) και όσων απεβίωσαν εντός του 11μήνου, λαμβάνοντας αναδρομικά μόνο για τους μήνες που ήταν εν ζωή.

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο φοροτεχνικός, Ευάγγελος Αμπελιώτης και η εργατολόγος, Άσπα Παπαθανασοπούλου.

Αναφορικά με τις 120 δόσεις, ο κ. Αμπελιώτης υποστήριξε πως δίνεται μια ευκαιρία σε αυτούς που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση και έχασαν τις δόσεις στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου.

«Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα επαναφοράς σε μια γενναία ρύθμιση με σημαντικό κούρεμα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η κυρία Παπαθανασοπούλου μίλησε για τους κληρονόμους συνταξιούχων υποστηρίζοντας πως υπάρχουν αυτοί που μπορούν και αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που είναι κληρονόμοι χωρίς διαθήκη και αυτοί που έχουν κληρονομήσει απευθείας. Πρόσθεσε πως ο έλεγχος των δικαιολογητικός είναι δειγματοληπτικός και πως η προσωρινή υποβολή της αίτησης πρέπει να γίνει μέχρι την Πέμπτη (17/12).