Το όνομα της Όλγας Βασδέκη είναι συνδυασμένο και πάντα θα μας φέρνει στο νου τις πιο δοξασμένες ημέρες του ελληνικού στίβου. Μια υπεραθλήτρια που μας έκανε να αγαπήσουμε το τριπλούν, καθώς και μια από τις ελάχιστες που έχει λάβει μέρος σε τρεις Ολυμπιάδες.

Τώρα η Όλγα Βασδέκη είναι πρόεδρος του συλλόγου Ι.ΔΟ.ΡΟ (Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες) και μιλάει στο vradini,gr για την σπουδαία δράση τους.

Με τι ασχολείται ο σύλλογος Ι.ΔΟ.ΡΟ;

«Ο σύλλογος ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με ό,τι έχει να κάνει με ρόδες και οι στόχοι δεν είναι μόνο αθλητικοί ή τουριστικοί, είναι και εκπαιδευτικοί. Κάνουμε προγράμματα για παιδιά, οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς, περιβαλλοντικές δράσεις».

«Έχουμε σαν σκοπό να φέρουμε περισσότερες γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μιας και έχω εμπειρία από την κόρη μου που ασχολείται και υπήρχαν σκέψεις από τότε, τελικά αυτό υλοποιήθηκε τον Απρίλη. Είναι ένα πολύ φρέσκο επιχείρημα».

«Είχα κάποιες προτάσεις να κάνω αγώνες με ιστορικά αυτοκίνητα στο εξωτερικό όμως λόγω πανδημίας δεν μπορέσαμε να πάμε και έτσι η αγάπη μας για το αυτοκίνητο και τις μηχανές με έβαλε σε σκέψεις».

«Αγαπώ τις μηχανές, αλλά δεν οδηγούσα εγώ γιατί λόγω αθλητισμού έπρεπε να προσέχουμε πολύ τους εαυτούς μας, έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.»

Οι δράσεις

«Έχουμε κάνει ήδη δύο μεγάλες εκδηλώσεις. Η πρώτη έγινε τον Μάϊο και είχε μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, αφορούσε τα ιστορικά αυτοκίνητα. Λόγω πανδημία δυστυχώς η δράση δεν μπορεί να είναι για όλους. Ευελπιστούμε οι δράσεις να να γίνονται σε δρόμους, σε περιοχές για να έχουν όλοι δυνατότητα να τις παρακολουθούν.»

«Η δεύτερη μας δράση αφορούσε μηχανές Harley Davidson και ξεκινήσαμε από τον Άγιο Κοσμά και μπήκαν οι μηχανές για πρώτη φορά μέσα στο Σ.Ε.Φ όπου μας περίμενε ο Αργύρης Καμπούρης για να μας θυμίσει τις ιστορικές δύο βολές του 1987.

Ύστερα πήγαμε στο Πεδίον του Άρεως, την κυψέλη αθλητισμού και θέλαμε να συνεισφέρουμε στην Περιφέρεια Αττικής και τον Κύριο Πατούλη, ο οποίος μας βοηθάει πολύ και στηρίζει την προσπάθεια μας. Τέλος κάναμε στάση στο Καλλιμάρμαρο και καταλήξαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου παρακολουθήσαμε τον τελικό του Euro σαν μια μεγάλη παρέα. Εκει βρισκόταν και ο Άγγελος Μπασίνας που εκπροσώπησε την ομάδα του 2004.

Ο σκοπός του Ι. ΔΟ.ΡΟ είναι να δείξουμε πως ο αθλητισμός ενώνει πολλά και διαφορετικά διαφορετικά πράγματα».