Ολλανδός χάκερ υποστηρίζει πως κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό Twitter του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το RTL Nieuws.

Ο Victor Gevers, που είναι ηθικός χάκερ που βοηθά νομικά και φυσικά πρόσωπα να εκθέτουν τις αδυναμίες στα συστήματα ασφαλείας τους, ανέφερε πως έκανε τέσσερις απόπειρες για να χακάρει το λογαριασμό του Τραμπ και έμεινε κατάπληκτος από το πόσο εύκολος αποδείχτηκε ο κωδικός του.

«Σκέφτηκα ‘ω θεέ’ όταν συνδέθηκα. Απλώς δεν ήθελα να είμαι σε θέση να μπω, ιδίως εφόσον πρόκειται για έναν τόσο σημαντικό λογαριασμό» είπε ο ίδιος στο RTL Nieuws.

Σύμφωνα με άλλα ολλανδικά μέσα, ο χάκερ έκανε μεταξύ τεσσέρων και επτά αποτυχημένων προσπαθειών προτού τελικά καταφέρει να χακάρει τον λογαριασμό του Τραμπ.

Το Gevers υποστηρίζει πως ο κωδικός του Τραμπ είναι «maga2020» και πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε ενισχυμένη ασφάλεια – όπως την επαλήθευση δύο βημάτων.

Όπως αποκαλύπτει η ολλανδική εφημερίδα de Volkskrant, ο Gevers κατέγραψε σκρίνσοτ του λογαριασμού και μοιράστηκε τις εικόνες με τα μίντια.

Ειδικοί ασφαλείας επιβεβαίωσαν το χακάρισμα.

Ο Gevers δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, μπαίνοντας στο λογαριασμό. Δεν τουίταρε κάτι σαν άλλος Τραμπ, ούτε μπήκε στα προσωπικά μηνύματα του προέδρου. Απλώς έστειλε ένα μέιλ στον Τραμπ, την οικογένειά του και το προεκλογικό του επιτελείο, ενημερώνοντάς τους για την ενέργειά του.

«Γιατί είναι εφικτό σε κάποιον από διαφορετική ζώνη ώρας να συνδεθεί με έναν τόσο σημαντικό λογαριασμό; Γιατί το Twitter δεν ζητά καλύτερους κωδικούς; Αν μπορώ εγώ να έχω πρόσβαση στο λογαριασμό του πρόεδρου, τότε μπορούν και ξένα έθνη, σωστά; Γιατί δεν ενημερώνονται τα άτομα που υποτίθεται πως προστατεύουν τον πρόεδρο όταν κάποιος αναφέρει πως ο λογαριασμός του δεν είναι ασφαλής;» ανέφερε ο ίδιος στην Volkskrant.

Όταν ο Ολλανδός δεν έλαβε κάποια απάντηση, πόσταρε μια δήλωση για το χακάρισμα, ταγκάροντας τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τον Λευκό Οίκο, ακόμα και το Twitter, αλλά και πάλι δεν πήρε απάντηση.