Κάθε μέρα και πιο ευχάριστα είναι τα νέα για τον Έκτορα, τον σκυλάκο που μαχαίρωσε ανελέητα ένας καθηγητής στη Νίκαια μαζί με συνεργό πριν από μια εβδομάδα και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Αναρτήσεις στο Twitter δείχνουν τον Έκτορα να στέκεται μόνος του στα πόδια του και να κουνάει παράλληλα και την ουρά του, σημάδι ότι νιώθει καλά και αναρρώνει.

Το περασμένο Σάββατο, ο Έκτορας έκανε και την πρώτη του βόλτα μετά την εγχείρηση που τον κράτησε στη ζωή, στο ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) στο Σχιστό Περάματος, εκεί που φιλοξενείται και παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας του.

Κακούργημα η κακοποίηση ζώων με εντολή Βορίδη

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, προχώρησε στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει – με τη συνεργασία των Δήμων – παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.