Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολυνομοσχεδίου του Yπουργείου Παιδείας, που επιτρέπει τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες.

Με κεντρικό σύνθημα «αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ), φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς και μαθητές και ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη μη εφαρμογή της τροπολογίας.

Mεταξύ άλλων, η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. «Υπουργείο Παιδείας, κυβέρνηση και μεγάλος αριθμός σχολαρχών κλείνουν τα αυτιά στη φωνή των χιλιάδων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν δυναμικά στις 13 Μαΐου για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης κι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων, αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές Αρχές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ