Για την  συμβασιοποίηση των  επενδύσεων που ανέρχονται σε  211,7 εκατ. ευρώ, μίλησε  ο αν. διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε Άγγελος Καρακώστας(φωτό) , παρουσιάζοντας μαζί με την CFO  Li Jin,  τα αποτελέσματα χρήσης 2020, μέσω teleconference με τη συμμετοχή 35 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών, κατά την  ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Συγκεκριμένα, στα  132,9 εκατ. ευρώ, ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού, ενώ  τα κέρδη προ φόρων έφθασαν  τα  36,9 εκατ. ευρώ,  και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα  26,4 εκατ. ευρώ.

Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε  0,40, ευρώ,  διατηρώντας την ίδια αναλογία επί της καθαρής κερδοφορίας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Παράλληλα,  προχώρησε σε συμβασιοποίηση επενδύσεων που ανέρχονται σε  211,7 εκατ. ευρώ, και εντείνει τις προσπάθειες επιτάχυνσης της υλοποίησής τους.

Παρά τον αντίκτυπο του Covid-19 σε τομείς, όπως η Κρουαζιέρα, η Ακτοπλοΐα και ο Σταθμός Αυτοκινήτων,  πέτυχε την ομαλή συνέχιση των λιμενικών δραστηριοτήτων σε συνθήκες ασφάλειας χωρίς να θέσει κανένα εργαζόμενο σε καθεστώς αναστολής.

Η Διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει τις έντονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών και την επαναφορά όλων των  δραστηριοτήτων σε αναπτυξιακή τροχιά.

Να σημειωθεί πως ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, αποτελεί αναπτυξιακό μοχλό του διεθνούς εμπορίου, της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Με ιστορία που ξεκινάει από το 1924, όταν έγιναν τα εγκαίνια έναρξης των μεγάλων έργων, σήμερα το λιμάνι έχει πολλαπλές δραστηριότητες που αφορούν το εμπορικό λιμάνι, το επιβατικό λιμάνι, την εξυπηρέτηση πλοίων και την ανάπτυξη και εκμετάλλευση χερσαίων εκτάσεων.

Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί κομβικό σημείο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, διεθνές κέντρο κρουαζιέρας, κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου για την ευρύτερη Μεσόγειο, εξυπηρετώντας πλοία κάθε τύπου και μεγέθους.

Η ΟΛΠ Α.Ε.  απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, εξυπηρετεί ετησίως περισσότερα από 24.000 πλοία, συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας, και συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών της.

Μέσα στο σύγχρονο λιμενικό γίγνεσθαι ο Οργανισμός μετεξελίσσεται  σε σύγχρονη και δυναμική εταιρεία, παρέχοντας  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες,  δικαιώνοντας  τους επενδυτές,  εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμα τις θέσεις εργασίας και  εξυπηρετώντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών.