Ολυμπιακοί Αγώνες - Κρίκοι: Χάλκινο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά το πέρας του τελικού των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα, το οποίο βαθμολογήθηκε με 15.200 βαθμούς, που τον ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Από ότι φάνηκε από την προσπάθειά του, το μικρό βηματάκι που έκανε στην έξοδό του, στοίχισε μερικούς βαθμούς.

Παρόλα αυτά, το ταξίδι του Λευτέρη Πετρούνια στο Τόκιο πέρασε από «40 κύματα» με τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, και η συμμετοχή του, ως παγκόσμιος πρωταθλητής, στο Τόκιο ήταν ήδη ένας άθλος.

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τρία μετάλλια – μέχρι στιγμής – στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τα δύο χρυσά, των Στέφανου Ντούσκου και Μίλτου Τεντόγλου.

Πώς βαθμολογήθηκαν οι υπόλοιποι αθλητές

  • Ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι ξεκίνησε πρώτος την προσπάθειά του, την οποία ολοκλήρωσε με 14.133 βαθμούς καθώς είχε άσχημη προσγείωση.
  • Ο Κινέζος Χάου Γιου είχε καλύτερη προσγείωση από αυτή του Ζανέτι και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 15.300 βαθμούς
  • Ο μεγάλος αντίπαλος του Πετρούνια, Λιου Γιανγκ, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και ολοκλήρωσε με 15.500 βαθμούς, παραπάνω από όσους σημείωσε ο Έλληνας πρωταθλητής στα προκριματικά (15.333).
  • Επόμενος στο πρόγραμμα ήταν ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν, ο οποίος εκτέλεσε ένα πρόγραμμα που βαθμολογήθηκε με 14.833 βαθμούς.
  • Ο Τούρκος αθλητής, Ιμπραήμ Τσολάκ, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, σημειώνοντας 14.866 βαθμούς.
  • Έκτος στη σειρά εμφανίστηκε ο Γάλλος Αΐτ Σαΐντ Σαμίρ, έκανε μια – επίσης – πολύ καλή προσπάθεια, 14.900.
  • Τελευταίος στο πρόγραμμα ήταν ο Τούρκος Αντέμ Αζί, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 14.600 βαθμούς.