Όμιλος Όπτιμα: Προχώρησε σε συγχώνευση της Δομοκός ΑΕ και της Ήπειρος ΑΕΒΕ | Panteliadis 2 28 11 21

Στη συγχώνευσή της Δομοκός Α.Ε με τη γαλακτοβιομηχανία Ηπειρος ΑΕΒΕ, προχωρά τέσσερα χρόνια μετά την εξαγορά της πρώτης από τον Όμιλο  Όπτιμα, με τον επικεφαλής Παντελή Παντελιάδη.

Συγκεκριμένα, από το 2017 που απέκτησε την Δομοκός Α.Ε., παραγωγό του δημοφιλούς τυριού «Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές», η Όπτιμα επένδυσε συστηματικά στην ανάπτυξη του εμβληματικού αυτού ΠΟΠ τυριού.

Στόχος η βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου του, ώστε το προϊόν να φτάνει σταθερά φρέσκο στους καταναλωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική επένδυση του ομίλου Όπτιμα στη Δομοκός,  είναι της τάξης των 14 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου και με στόχο τη δημιουργία περαιτέρω οικονομιών κλίμακας στο κόστος παραγωγής και λειτουργίας, η Δομοκός ΑΕ συγχωνεύεται με την Ήπειρος ΑΕΒΕ.

Έτσι, η  Ήπειρος ΑΕΒΕ διαθέτει πλέον τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, σε τρεις διαφορετικές ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ): Φέτα και Κεφαλογραβιέρα στην Άρτα, Κασέρι και Μανούρι στην Ελασσόνα, Κατίκι Δομοκού στον Δομοκό.

Υπενθυμίζεται  πως η Όπτιμα  ιδρύθηκε  το 1974, με στόχο να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των τροφίμων στην Ελλάδα. Από το 1979 η εταιρεία στρέφεται κι επικεντρώνεται στο τυρί, ξεκινώντας την εισαγωγή του, θρυλικού πλέον, Kerrygold.

Το χαρτοφυλάκιο της Όπτιμα αναπτύσσεται δυναμικά στην πορεία των ετών, με αποτέλεσμα σήμερα η εταιρεία να είναι παρούσα με τις μάρκες της σε όλες τις κατηγορίες των τυροκομικών προϊόντων της αγοράς.

Το 1997 ο Παντελής Παντελιάδης εισέρχεται ενεργά στην πρωτογενή παραγωγή με την εξαγορά της Ήπειρος και το 2019 δημιουργεί τη Φάρμα Ήπειρος, την πιο σύγχρονη και πρωτοποριακή μονάδα εκτροφής αιγοπροβάτων στην Ευρώπη.