Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης στο έγκλημα στο Κορωπί που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Αύγουστο του 2016.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας για το έγκλημα και τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πάντως, ο 45χρονος φέρεται να ενίσχυσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης, όπως και πρωτόδικα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή ομόφωνα από το δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι η υπεράσπισή της ζήτησε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η εισαγγελική λειτουργός μίλησε για ανθρωποκτόνο σκοπό της κατηγορουμένης, που προκύπτει «από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, τα επεισόδια μεταξύ των δυο γυναικών, τις απειλές σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε.

Το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Η 30χρονη ζήτησε, νωρίτερα, συγγνώμη για την πράξη της, ενώ επέμεινε, όπως και πρωτόδικα, στην εκδοχή του διαπληκτισμού με το θύμα.

Συγκεκριμένα, είπε προς δικαστές και ενόρκους: «Ήρθα εδώ να ζητήσω συγγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον.

Mου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού (σ.σ. η 35χρονη), με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και πως τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου ‘πε “εμένα θα με σκοτώσεις;”. Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι η 30χρονη αναφερόταν στο θύμα ως η «συγχωρεμένη», ενώ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες του διαπληκτισμού. Η δίκη συνεχίζεται.