Σε πνιγμό στη θάλασσα οφείλεται ο θάνατος του άτυχου βρέφους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα παραμένουν τα ερωτηματικά για το πως έφυγε από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» η 27χρονη μητέρα χωρίς να πάρει εξιτήριο.

Ποινική δίωξη στη μάνα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της 27χρονης μητέρας, που κατηγορείται για τον πνιγμό του βρέφους της, στην περιοχή της Πλαζ, στην Πάτρα.

Το νεκρό κοριτσάκι βρήκαν το μεσημέρι της Τετάρτης περαστικοί οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία και το Λιμενικό. Οι άνδρες του Λιμενικού, που ανέλαβαν την υπόθεση, άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης σε συνεργασία με την αστυνομία και δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη της μάνας, η οποία μετά την πράξη της επέστρεψε στο σπίτι που διαμένει με την μητέρα της στην περιοχή Ζαρουχλέικα στην Πάτρα.

Η 27χρονη γυναίκα. φέρεται να ομολόγησε πως άφησε το μωρό στην παραλία, ενώ όταν ρωτήθηκε για την πράξη της απάντησε πως βρισκόταν σε απόγνωση για αυτό αποφάσισε να παρατήσει το βρέφος στην παραλία.

Η πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η 27 γυναίκα, είναι Πατρινή και ανύπαντρη μητέρα, ενώ πριν από μερικές ημέρες γέννησε στο μαιευτήριο δημοσίου νοσοκομείου χωρίς να λάβει εξιτήριο. Έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια, το ένα ζει στην Αθήνα και το άλλο στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 27χρονη γυναίκα, με αρχικά Ε.Ν., είναι Πατρινή και ανύπαντρη μητέρα και πριν από μερικές ημέρες γέννησε στο μαιευτήριο δημόσιου νοσοκομείου στην ίδια πόλη και αποχώρησε χωρίς να λάβει εξιτήριο. Μάλιστα, όταν τη βρήκαν στο σπίτι της μαζί ήταν και η μητέρα της. Έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια, το ένα ζει στην Αθήνα και το άλλο στο εξωτερικό.

Ο δικηγόρος της, Γιάννης Αποστολόπουλος, υποστήριξε ότι κανείς από το οικογενειακό της περιβάλλον δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος. Επίσης, είπε ότι η γυναίκα είναι σε κατάσταση σοκ και δεν γνώριζε ότι το βρέφος είναι νεκρό.

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του.

Το βρέφος ήταν τυλιγμένο με κουβέρτα, ενώ το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το παιδί να ξεβράστηκε στην ακτή.

Η ανάκριση της γυναίκας είναι σε εξέλιξη και την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να της απαγγελθούν κατηγορίες.