Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι το εμπορικό όνομα της «Αγιά Σοφιάς», του νέο γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα είναι «ΟΠΑΠ Arena» και αυτό επισημοποιήθηκε με την εκδήλωση-παρουσίαση της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Παρόντες από την πλευρά της Ένωσης ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στελέχη τη ΠΑΕ, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες της ομάδας, ενώ τον λόγο πήρε αρχικά ο CEO του ΟΠΑΠ, Γιάνι Κάρας, ο οποίος είπε τα εξής.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια ξεχωριστή συνεργασία με την ΑΕΚ. Σήμερα αυτή γίνεται βαθύτερη και αποκαλύπτουμε το νέο όνομα του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το όνομα είναι ΟΠΑΠ Arena. Ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος αρωγός του ελληνικού αθλητισμού εδώ και δεκαετίες. Η συμφωνία ονοματοδοσίας είναι η πρώτη του είδους της στην Ελλάδα και ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα των αθλητικών εταιριών.

Η ΟΠΑΠ Arena θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ευρώπη. Ο ΟΠΑΠ και η οικογένεια της ΑΕΚ θα υλοποιήσουν κοινωνικές πρωτοβουλίες στο νέο γήπεδο. Γνωρίζουμε ότι η προσμονή για το γήπεδο είναι μεγάλη. Το όνειρο της επιστροφής στη φυσική έδρα της ομάδας θα γίνει σύντομα πραγματικότητα. Από την πλευρά μας είμαστε υπερήφανοι για αυτό το σπουδαίο έργο και θα είμαστε δίπλα στην ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο σε λίγους μήνες».

Στη συνέχεια, από την πλευρά των κιτρινόμαυρων, μίλησε ο CEO της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου.

«Κυρίες και κύριοι. Κάθε επόμενη μέρα χτίζει το μέλλον. Και στη δική μας ζωή, κάθε επόμενη μέρα ταυτίζεται με την εκπλήρωση του ονείρου για επιστροφή στην παραδοσιακή έδρα της ομάδας μας, εκεί που μεγάλωσαν και λάτρεψαν την ΑΕΚ γενιές και γενιές οπαδών. Ο σύλλογος της προσφυγιάς, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, βρίσκει και πάλι το σημείο αναφοράς του στην ΟΠΑΠ Αρένα, ένα Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, που θωρακίζει το μέλλον του, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Η ΟΠΑΠ Αρένα θα είναι πολλά περισσότερα από ένα γήπεδο, για το λόγο αυτό η προσφορά του ΟΠΑΠ μέσω αυτής της συνεργασίας, δεν αφορά μόνο τον Αθλητισμό, αλλά την Ιστορία, τον Πολιτισμό… Και η εικόνα από το βίντεο που θα παρακολουθήσουμε τώρα, το αποδεικνύει. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας σήμερα εδώ και για την προσοχή σας».