Στη στήριξη της Θεσσαλονίκης που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό συμμετέχει ενεργά ο ΟΠΑΠ,  ενισχύοντας  το σύστημα υγείας και τις τοπικές αρχές,  πραγματοποιώντας  δωρεά υλικού και εξοπλισμού στο «Ιπποκράτειο» γενικό Νοσοκομείο,  τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού covid-19 δοκιμάζει τα όρια του Ιπποκράτειου γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η χειρονομία αυτή αποτελεί απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας του ΟΠΑΠ», δήλωσε  ο διοικητής του νοσοκομείου, Νικόλαος Αντωνάκης(φωτό).

Για να προσθέσει πως «Μας δίνει τα απαραίτητα εφόδια και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες των δημοτών της Θεσσαλονίκης και του ίδιου προσωπικά για την  έμπρακτη συμπαράσταση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πόλη, επισήμανε:

«Είμαι βέβαιος ότι οι  Θεσσαλονικείς γνωρίζουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι μαζί μας σε ό,τι σημαντικό συμβαίνει στην πόλη».

Από την πλευρά του, ο γενικός Αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, μίλησε με τα πλέον θερμά λόγια  ευχαριστώντας  για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών από τον ΟΠΑΠ και σημείωσε ότι:

«στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία που βιώνει η χώρα και η κοινωνία μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ για το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, για την αλληλεγγύη και την ενεργό συνεισφορά σας στην κοινωνία, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ στον τομέα της υγείας, με στόχο να συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπιση της διασποράς του covid-19».

Συγκεκριμένα ο ΟΠΑΠ, ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες του δήμου και της γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε υγειονομικό υλικό, το οποίο είναι απαραίτητο για την διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους.

Ειδικότερα,  προσφέρει στην γενική Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης σημαντικό αριθμό προστατευτικών μασκών και γάντια μιας χρήσης.

 Επίσης, διαθέτει 5.400 φιάλες αντισηπτικού στον δήμο Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των αναγκών στα δημοτικά κτήρια