Opel Hellas: Ώθηση στον εξηλεκτρισμό με το νέο δυναμικό πεντάθυρο Astra

Την πρώτη γεύση από το μελλοντικό Astra, τη πρώτη γενιά του συμπαγούς μοντέλου της Γερμανικής μάρκας που εξηλεκτρίζεται, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Rüsselsheim, παρουσίασε η Opel, με τον Country Director στην Ελλάδα Λεωνίδα Μισαλάκη(φωτό).

 Η επόμενη γενιά Astra, θα διατίθεται με τη μορφή ενός δυναμικού πεντάθυρου hatchback και μιας ευέλικτης έκδοσης Sports Tourer. Το νέο μοντέλο συνεχίζει την προϊοντική επέλαση της μάρκας και προσδίδει  σημαντική ώθηση στον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της προϊοντικής γκάμας της.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν εξαιρετική ακρίβεια και υπέρμετρη προσοχή στη λεπτομέρεια για ένα πολυαναμενόμενο νέο μοντέλο, που αποτυπώνει τη νέα, «καθαρή» και τολμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας και προαναγγέλλει το μέλλον των επιβατικών της αυτοκινήτων.

«Το μελλοντικό Astra θα ανοίξει ένα συναρπαστικό, νέο κεφάλαιο στην 30χρονη ιστορία του συμπαγούς μοντέλου μας» είπε σχετικά ο  CEO της Opel,  Michael Lohscheller.

Για να προσθέσει :«Είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη γενιά του Opel Astra θα δημιουργήσει μία ισχυρή εντύπωση και θα προσελκύσει πολλούς νέους πελάτες στη μάρκα».

Το κυρίαρχο εξωτερικό σχεδιαστικό στοιχείο είναι μία εξέλιξη του Opel Vizor που παρατηρήθηκε  για πρώτη φορά στο νέο Mokka,  αντιπροσωπεύοντας  το νέο πρόσωπο της μάρκας, το οποίο εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα, ενσωματώνοντας αρμονικά τεχνολογίες, όπως οι πολύ λεπτοί προβολείς IntelliLux LED®, που για μία ακόμα φορά θα φέρουν προηγμένες καινοτομίες στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων.

Στο πίσω τμήμα, το όνομα του νέου Astra τοποθετείται στο κέντρο της απέριττης επιφάνειας της πίσω πόρτας, ενώ η ίδια Γερμανική ακρίβεια εφαρμόζεται σε όλο το εσωτερικό.

Η επόμενη γενιά του ψηφιακού πίνακα οργάνων Pure Panel με ενιαίες κρυστάλλινες επιφάνειες, αντηχεί την αρμονική ενσωμάτωση του Opel Vizor, με δύο ευρείες οθόνες όπου προβάλλονται οι σημαντικότερες πληροφορίες σε οριζόντια διάταξη και με προσανατολισμό προς το οδηγό.

Τα φυσικά χειριστήρια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, έχοντας τη μορφή περίτεχνα κατασκευασμένων μπουτόν, ενώ την  υψηλή ποιότητα εσωτερικού που απολαμβάνει ο πελάτης ενισχύεται περαιτέρω από το σχήμα, την υφή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο προηγμένο τιμόνι και τα εργονομικά εμπρός καθίσματα – ισχυρά διαπιστευτήρια των μοντέλων Opel.

Στο μεταξύ, η Opel Ελλάς κατέγραψε εξαιρετική πορεία τη  προηγούμενη χρονιά, συνεχίζοντας να παρουσιάζει  σημαντικές διακρίσεις στους κόλπους της Opel/Vauxhall.

Μάλιστα, ο Country Director της Opel Hellas Λεωνίδας Μισαλάκης, είχε  δηλώσει:  «Η πανδημία Covid-19 επηρέασε αρνητικά την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της. Παρά την μείωση των πωλήσεων, η Opel Hellas προέβλεψε επιτυχώς τη διακύμανση της ζήτησης και κατάφερε να διατηρήσει τη διείσδυσή της στην αγορά στα επίπεδα του 2019».

Για να συμπληρώσει πως το 2021,  η μάρκα περνά στην επίθεση με όπλο τα νέα μοντέλα που  παρουσιάζει στην Ελληνική αγορά. Ειδικότερα,  το Mokka, ως πρωτοπόρο εκφραστή της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, τις ηλεκτρικές εκδόσεις των επαγγελματικών μοντέλων Combo & Vivaro, τα ανασχεδιασμένα Crossland & Grandland και το νέο Astra.

Η Opel είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και πρωτοστατεί στη μείωση των εκπομπών ρύπων μέσω της επιθετικής στρατηγικής εξηλεκτρισμού της.

Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Adam Opel στο Rüsselsheim, της Γερμανίας, το 1862 και ξεκίνησε την κατασκευή αυτοκινήτων το 1899.Είναι μέλος του Stellantis NV, έναν παγκόσμιο ηγέτη που δημιουργήθηκε τη νέα εποχή της βιώσιμης κινητικότητας, ως αποτέλεσμα της συνένωσης των Groupe PSA και FCA Group τον Ιανουάριο του 2021.

Μαζί με τη Bρετανική, αδελφή μάρκα Vauxhall, η εταιρία εκπροσωπείται σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως.

Η Opel εφαρμόζει σήμερα τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της, διασφαλίζοντας την επιτυχία της στο διηνεκές και εξασφαλίζοντας την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών μετακίνησης των πελατών. Έως το 2024, θα προσφέρει σε όλα τα μοντέλα Opel μία ηλεκτρική έκδοση.

Αυτή η στρατηγική είναι μέρος του σχεδίου PACE με το οποίο η Opel στοχεύει να γίνει σταθερά κερδοφόρος, παγκόσμια και ηλεκτρική.