Με αφορμή το λανσάρισμα του ομολογουμένως εντυπωσιακού νέου Peugeot 208, η ελληνική αντιπροσωπεία διοργανώνει από την Παρασκευή 13 μέχρι και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ένα OPEN WEEKEND σε όλο το δίκτυο των Επίσημων Διανομέων της ανά την Ελλάδα. Το ολοκαίνουριο supermini θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκθέσεις, ώστε να έχει το κοινό τη δυνατότητα να το γνωρίσει και να το οδηγήσει.

Με μία πλούσια γκάμα κινητήρων, αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση (E-208), το νέο 208 ανταποκρίνεται πλήρως στη δέσμευση των ιθυνόντων της εταιρίας για την κατασκευή πραγματικά όμορφων αυτοκινήτων. Όντας σχεδόν 5 πόντους μεγαλύτερο σε μήκος σε σχέση με το παρελθόν (στα 4,02 m) και με 270 λίτρα χώρου αποσκευών, η νέα δημιουργία της Peugeot στην κατηγορία Β, υιοθετεί αρκετά στοιχεία από τα μεγαλύτερα αδερφάκια του (508, 3008) και πραγματικά γεμίζει το… μάτι απ’ όποια γωνιά και αν το κοιτάξεις.

Εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό, με τη νέα εκδοχή του «i-cockpit». Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, η οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων ξεκινάει από τις 5,0’’ και μπορεί να φτάσει τις 10’’, ενώ στις πλούσιες εκδόσεις πλήρως ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων. Ακόμα και το χειρόφρενο αλλάζει αναλόγως με την έκδοση, που από χειροκίνητο γίνεται ηλεκτρικό με υπερυψωμένη κονσόλα στις πιο πλούσιες εκδόσεις.

Εκτός από τις βασικές εκδόσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει να διατίθενται στη χώρα μας, μέσα στο 2020, η Peugeot αναμένεται να ανακοινώσει και το νέο 208 GTI με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.6 και ισχύ που θα αγγίζει τους 220 ίππους. Όσον αφορά στο αμιγώς ηλεκτρικό e-208, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και οι μπαταρίες των 50 kWh προσφέρουν αυτονομία έως 340 km.

Στην πολύ καλή αυτονομία του, συμβάλλει και η ξεχωριστή μονάδα κλιματισμού με αντλία θερμότητας 5 kW ώστε να μην επηρεάζεται η κατανάλωση ενέργειας. Σε δίκτυο 100 kW απαιτούνται 30 λεπτά για τη φόρτιση του 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, ενώ σε Wallbox ισχύος 11 kW ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη φόρτιση είναι 5 ώρες και 15 λεπτά. Σε απλό οικιακό, ο χρόνος αυτός αυξάνεται στις 16 ώρες.

Από 13.580 ευρώ το νέο 208

Οι τιμές για το γαλλικό supermini ξεκινάνε από τις 13.580 ευρώ, για την έκδοση με τον ατμοσφαιρικό βενζίνης του 1,2 λίτρου με 75 ίππους. Η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του ίδιου κινητήρα με τους 100 ίππους, ξεκινά από τα 16.200 ευρώ, ενώ από τα 21.700 ευρώ ξεκινάει η κορυφαία προς το παρόν έκδοση των 130 ίππων, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Στις εκδόσεις πετρελαίου, ο 4κύλιδνρος του 1,5 λίτρου με τους 100 ίππους, διατίθεται με αρχική τιμή στα 16.500 ευρώ, ενώ οι τιμές αγγίζουν τα 21.600 ευρώ στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση GT Line. Με τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις (Like, Active, Allure, GT Line), ο βασικός εξοπλισμός του νέου 208 συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση ορίων ταχύτητας, infotainment με μονόχρωμη οθόνη αφής 5’’, bluetooth, θύρα USB, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, air condition και ατσάλινες ζάντες 15’’.

Να σημειωθεί ότι η βασική έκδοση Like προσφέρεται μόνο με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 75 ίππων και τον πετρελαιοκινητήρα των 100 ίππων, καθώς σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις κινητήρα, η εξοπλιστική αφετηρία είναι η έκδοση Αctive. Κατά τη διάρκεια του «OPEN WEEKEND», η Peugeot υπόσχεται πολλές εκπλήξεις και μοναδικές προσφορές για ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων τους.