Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ο 19χρονος ξάδερφός μου με βίαζε από τα 9 μου»

Συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η Όπρα Γουίνφρεϊ ομολογώντας πως ο ξάδερφός της την κακοποιούσε σεξουαλικά απ’ όταν ήταν μόλις εννέα ετών. Ένα μαρτύριο που τελείωσε αρκετά χρόνια αργότερα όπως τόνισε η ίδια μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «The Me You Can’t See».

«Στην ηλικία των 9 και 10 και 11 και 12 ετών έπεσα θύμα βιασμού από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα τι είναι ο βιασμός. Σίγουρα δεν γνώριζα τη λέξη. Δεν είχα ιδέα τι είναι το σεξ, δεν είχα ιδέα πώς γίνονται τα μωρά, δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε. Και το κράτησα μυστικό», είπε η Όπρα Γουίνφρεϊ χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

«Ήταν απλά κάτι που αποδέχτηκα» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι αυτή η εμπειρία την δίδαξε ότι «ένα κορίτσι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άνδρες».

«Το να μπορεί κανείς να πει την ιστορία του, να ομολογήσει όλα όσα του έχουν συμβεί δυνατά, ότι ”αυτό συνέβη σε μένα”, είναι ζωτικής σημασίας», σημείωσε ακόμη η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Οι άσχημες εμπειρίες, όμως, για την Όπρα δεν τελείωσαν εκεί. Όταν έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς της και του παππού της -όπου επίσης πέρασε πολύ δύσκολα, καθώς ο παππούς της ήταν κακοποιητικός απέναντι στις δύο γυναίκες- μετακόμισε στο σπίτι, όπου έμενε η μητέρα της με τον -ανοιχτότερου χρώματος- σύντροφό της.