Optima Bank: Εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία το 2020 κόντρα στην πανδημία

Στα ορόσημα της εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας της Optima Bank το 2020, εστίασε η διοίκηση της τράπεζας κατά την τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, όπου οι μέτοχοι ενέκριναν τις Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις, αναφορικά με την εταιρική χρήση του προηγούμενου έτους.

Ειδικότερα, παρά τα μεγάλα εμπόδια και τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που όρθωσε η πανδημία, η Optima Bank κατάφερε να αναπτύξει 19 νέα, σύγχρονα καταστήματα, που εντυπωσιάζουν με τον φιλόξενο χαρακτήρα τους.

Ο αριθμός του προσωπικού της αυξήθηκε κατά 23% σε 348 άτομα, ενώ προχώρησε σε επενδύσεις υποδομών ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνοντας παράλληλα τη λειτουργική αναδιάρθρωση της χρηματιστηριακής της δραστηριότητας.

Καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξή της και ταυτόχρονα αναγνώριση της δυναμικής της, υπήρξε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποίησε η τράπεζα, κατά 80 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε ποσοστό άνω του 20%.

Επιπλέον, η Optima Bank προχώρησε στην εξαγορά της Optima asset management ΑΕΔΑΚ και της Optima factors, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 αντίστοιχα.

Πρόκειται για δύο εξαγορές στρατηγικού χαρακτήρα, οι οποίες βοήθησαν στην απελευθέρωση των μεγάλων προοπτικών ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της τράπεζας.

Οι επιτυχίες του 2020, επισφραγίστηκαν με σειρά διακρίσεων και βραβείων που απέσπασε η Optima Bank, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό:

Η καινοτομία στην εμπειρία του πελάτη, Καλύτερη σχέση συνεργασίας με εξωτερικό πάροχο – Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, Καλύτερη Χρηματιστηριακή – Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα, Corporate Identity – German Design Awards.

Παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου Δημήτρη Κυπαρίσση, ο πρόεδρος της Optima bank, Γεώργιος Τανισκίδης, με αφορμή την πραγματοποίηση της ΓΣ και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στους μετόχους, δήλωσε:

«Η φλόγα της πανδημίας δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την ορμή μας, να αποδυναμώσει το όραμά μας. Αντιθέτως μας πείσμωσε, μας συσπείρωσε, έδεσε την οικογένειά μας, οδηγώντας την Optima bank σε μια σειρά από σημαντικές επιτυχίες.

Η δέσμευσή μας για μια τράπεζα ‘’Απλή. Ευέλικτη. Σύγχρονη.’’ που στηρίζει στην πράξη την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, είναι πιο ισχυρή, αλλά και πιο επίκαιρη από ποτέ. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Έναν δρόμο που έχει μόνο μια κατεύθυνση. Μπροστά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέλευση, η ανοδική πορεία της Optima bank συνεχίζεται και το 2021. Το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας φτάνει πλέον τα 25 καταστήματα, με τις καταθέσεις να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, και τα δάνεια να κυμαίνονται σε επίπεδα άνω των 750 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό της εντυπωσιακής πορείας που καταγράφει η Optima bank είναι το γεγονός πως από τον Μάρτιο του 2021 (δηλαδή μόλις 20 μήνες μετά την εξαγορά) η τράπεζα έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία, πετυχαίνοντας κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο, όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα παγκόσμια τραπεζικά δεδομένα.

Σημειώνεται πως η Optima Bank είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα το οποίο εκτός από την πλήρη τραπεζική άδειά που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η νέα τράπεζα δημιουργήθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος και την ένταξή της στον Όμιλο ‘’Μότορ Οιλ’, έναν ισχυρό Όμιλο με ηγετική θέση στην ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ακολουθώντας μια διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima bank μετασχηματίζεται σε μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα. Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας.