Οι επιχειρηματίες της εστίασης αντιδρούν εντόνως στα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με το κλείσιμο τα μεσάνυχτα, αναφέροντας πως η απόφαση βάζει ταφόπλακα στις επιχειρήσεις που περίμεναν τον Αύγουστο για να κερδίσουν κάποιο από το χαμένο έδαφος στην τουριστική σεζόν. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, ορισμένοι κάνουν λόγο για «στοχοποίηση» συγκεκριμένων περιοχών.

Ο Σωτήρης Βαγιάνος, επιχειρηματίας από τη Ρόδο, σημείωσε, μιλώντας στο μέσο ενημέρωσης, πως η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες του νησιού.

Μεταφέροντας την αγωνία των ιδιοκτητών εστιατορίων και μπαρ, σημείωσε πως η κατάσταση θα οδηγήσει στην απώλεια κι άλλων θέσεων εργασίας.

«Είναι απορίας άξιο ότι επιβάλλεται το μέτρο για το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα στη Ρόδο που έχει λίγα κρούσματα και όχι, για παράδειγμα, στην Αθήνα, όπου καταγράφονται τα περισσότερα» είπε και συμπλήρωσε: «Η εφαρμογή του μέτρου δίνει την εντύπωση πως ο αριθμός των κρουσμάτων που έχει ανακοινωθεί στο νησί δεν είναι ο πραγματικός και προκαλεί ανασφάλεια. Αν ισχύει αυτό, τότε θα πρέπει να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για να ενημερωθούν οι πολίτες».

Αναφερόμενος σχετικά με το τι ζητούν οι επιχειρηματίες στο νησί του και άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, είπε πως θέλουν καθολική εφαρμογή του μέτρου σε όλη τη χώρα.

Να υπενθυμιστεί πως από σήμερα, Τρίτη και μέχρι τις 23/08 ορίστηκε απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 μέχρι τις 07:00 στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.