Χιλιάδες Εθνοφρουροί των ΗΠΑ «εξορίστηκαν» σε ένα στενό υπόγειο πάρκινγκ αφότου εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τμήματα του Καπιτωλίου και την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

01807B96-3E1D-4279-9AAA-F2508E4B266C

Αξιωματικοί των Σωμάτων είπαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να έχουν πρόσβαση σε περιοχές του Συγκροτήματος του Καπιτωλίου των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένης και μιας καφετέριας εντός του κτιρίου της Γερουσίας που είχε χρησιμοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες ως χώρος ανάπαυσης – μετά την ακούραστη προστασία της πρωτεύουσας του έθνους τις ημέρες που οδήγησαν στην προεδρική ορκωμοσία του Τζο Μπάιντενσύμφωνα με την Politico .

Lawmakers seek to return National Guard soldiers to the Capitol after they  were relocated to sleep in a parking garage. - The New York Times

«Ειλικρινά, αισθανόμαστε προδομένοι», είπε ένας στρατιώτης στην κάμερα του Fox News. «Αφού κάναμε απρόσκοπτα το καθήκον μας, θεωρηθήκαμε άχρηστοι και τελικά μας πέταξαν στην γωνία ενός γκαράζ.»

Η συγκεκριμένη μονάδα 5.000 στρατιωτών μετέβη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ μετά τη θανατηφόρα παραβίαση του Καπιτώλιο στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα – και αναγκάστηκε να περάσει δύο ημέρες σε ένα κοντινό γκαράζ χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, χωρίς ηλεκτρικές συσκευές, μόνο με το σλίπινγκ μπαγκ τους για να κοιμούνται στο έδαφος και δύο τουαλέτες για να κάνουν την ανάγκη τους.

National Guard allowed back into Capitol complex after lawmakers erupt at  them being banished to parking garage - CNNPolitics

Φωτογραφίες δείχνουν τους στρατιώτες ξαπλωμένους στο τσιμεντένιο πάτωμα να ξεκουράζονται και να κοιμούνται ενώ ακουμπάνε σε τσιμεντένιες κολόνες μέσα στο γκαράζ, γεγονός που εξόργισε τους αξιωματικούς τους.

Αρκετοί Γερουσιαστές εξοργίσθηκαν μόλις πληροφορήθηκαν το τι έχει συμβεί και προσέφεραν μάλιστα τα γραφεία τους προς ανάπαυση και κατάλυμά ορισμένων στρατιωτών.

Capitol Police: We didn't order National Guard troops to move to parking  garage

«Ήρθαν να μας φυλάξουν και εμείς τους το ξεπληρώνουμε πετώντας τους σαν τα σκυλιά; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», δήλωσε η Δημοκρατική Γερουσιαστής από την Αριζόνα, Κρίστεν Σίνεμα.

Lawmakers outraged at images of National Guard sent from Capitol to parking  garages - ABC News

Από το Γραφείο Τύπου της Γερουσίας σχολίασαν πως οι στρατιώτες έπρεπε να μεταφερθούν, επειδή έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για πολλά ζητήματα στον χώρο του Καπιτωλίου και πως ήταν απόφαση της αστυνομίας.

National Guard members allowed back into Capitol after outrage over request  to rest in parking garage - CBS News