Νέα Σμύρνη: Στον ανακριτή ο «Ινδιάνος» και άλλοι 8 για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Οργή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει το κλίμα που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά και τα όσα έγιναν στην Νέα Σμύρνη.

Η εικόνα που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ότι τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια και η εικόνα του αιμόφυρτου αστυνομικού δεν ήρθαν από το πουθενά. 

Όπως εκτιμούν συνομιλητές του πρωθυπουργού, το έδαφος είχε καλλιεργηθεί από το κλίμα μίσους που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες με αφορμή το επεισόδιο της Κυριακής και την εικόνα αστυνομικών να δέρνουν πολίτη.

Από νωρίς της Τρίτης άλλωστε είχαν φτάσει πληροφορίες στο Μαξίμου ότι  η συγκέντρωση που θα οργανωνόταν το απόγευμα της ίδιας μέρας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης θα είχε συγκεκριμένη ταυτότητα μια και πίσω από αυτήν ήταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, ο Ρουβίκωνας και άλλες αναρχικές «συλλογικότητες».

«Τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το Σύστημα Υγείας  υφίσταται πίεση, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στις πλατείες των «νεοαγανακτισμένων» και ταυτόχρονα κραυγάζουν ότι «η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο». Όταν γίνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση υπάρχει και πολιτική ευθύνη. “Αναλαμβάνεις το ρίσκο” όπως έχει πει κι ο κ.Τσίπρας» σημειώνει συνεργάτης του πρωθυπουργού, θυμίζοντας τα όσα είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στον ALPHA

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο Ε.Σ.Υ.

Σε αυτό το πολωμένο κλίμα το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός θα βρεθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, τον οποίο θα καλέσει να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο και πως καθήκον των πολιτικών είναι να δίνουν λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουν κοινωνικές εντάσεις. 

 Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για «πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους», όπως ισχυρίζεται. Θα λάβει στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό τις απαντήσεις του.  Προφανώς, η εικόνα στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή ήταν ενοχλητική για όλους και η υπόθεση διερευνάται.