Οργισμένος ο Ερντογάν: Είμαι έτοιμος να πεθάνω αν χρειαστεί

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως είναι έτοιμος να πεθάνει αν χρειαστεί και πως από την αρχή της πορείας του έχει επιλέξει να «κρατά σάβανό του».

«Χαίρεστε με τη μοίρα του Μεντερές; Αυτοί που ετοιμάζουνε μία τέτοια μοίρα, είστε εσείς. Έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με πολλές άδικες, παράνομες και άσχημες συνωμοσίες. Τώρα, βγήκε ένας ανήθικος και ξεδιάντροπος και είπε ότι ελπίζει να έχω την ίδια μοίρα με τον Μεντερές. Βρε ανήθικε, βρε ξεδιάντροπε, για να πάρουμε αυτό το δρόμο που έχουμε πάρει, φορέσαμε πρώτα το σάβανό μας και μετά βγήκαμε. Εμείς δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε. Η πίστη μας φόβισε το θάνατο κι έτσι θα συνεχίσουμε. Εσείς όταν μιλάμε για θάνατο, ψάχνετε για τρύπα να κρυφτείτε. Μην κοπιάζετε να μας θυμίζετε αυτή τη μοίρα. Το είδα και στις 15 Ιουλίου και θάψαμε όσους ετοίμαζαν μία τέτοια τύχη στη χώρα», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Θυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ενγκίν Αλτάϊ τόνισε πως ο Ερντογάν μπορεί να έχει το ίδιο τέλος με τον Αντνάν Μεντερές, τον πρώην πρωθυπουργό που απαγχονίστηκε το 1961: «Ο συγχωρεμένος Μεντερές, κάποια περίοδο είχε δώσει προνόμια στους ισλαμιστές και αυτοί είχαν πάρει φόρα με τις απαιτήσεις τους. Αργότερα ο Μεντερές υποχρεώθηκε να βγάλει νόμο προστασίας των αρχών του Κεμάλ Ατατούρκ. Εύχομαι το τέλος του Ερντογάν μην είναι το ίδιο, μην είναι παρόμοιο!».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ευθύνεται για το χρέος της χώρας από την εποχή που είχε την εξουσία, κι ότι λέει ψέματα ότι λείπουν αυτά τα χρήματα.

«Έι Κιλιτσντάρογλου, για να ελέγξουμε τη μνήμη σας αν υπάρχει. Οι αρχηγοί του CHP, που τώρα έχουν επιδοθεί σε εκστρατεία εναντίον μας, ήταν εκείνοι που χρέωσαν με εκατομμύρια δολάρια το έθνος. Μια τέτοια Τουρκία μας κληροδοτήθηκε.

Εμείς ήμασταν κ. Kemal που αυξήσαμε τα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας από 27,5 δις. δολάρια σε 135 δις. δολάρια. Αυξήσαμε τα αποθεματικά, όχι για να τα κάνουμε τουρσί, αλλά για να τα χρησιμοποιήσουμε όταν το χρειαζόταν η χώρα μας. Και όταν ήρθαν εκείνες οι μέρες, τα χρησιμοποιήσαμε», είπε χαρακτηριστικά.