Σύμφωνα με ΜΜΕ του Κλίβελαντ, ένας ορθόδοξος ιερέας στο δυτικό Οχάιο, έχει τεθεί σε αναστολή και θα μπορούσε να αποσχιματιστεί μετά από την συμμετοχή του στη διαδήλωση για τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου που τελείωσε με την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Μια ανακοίνωση στον ιστότοπο της τοπικής Επισκοπής αναφέρει ότι ο πρωτοπρεσβύτερος Μαρκ Χότζες, τέθηκε σε αναστολή στις 12 Ιανουαρίου. Η ανακοίνωση δεν παρέχει άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την Dayton Daily News, ο Χοντς πρόσφατα υπήρξε «ιερέας υποστήριξης» στην Επισκοπή Midwest ενώ λειτουργούσε και σε ενορίες στο Κλίβελαντ και τον Όλμστεντ Φολς. Είναι δεσμευμένος στην αποστολική ενορία του Αποστόλου Παύλου, ενώ στο παρελθόν ήταν και ιερέας σε μια εκκλησία στη πόλη Λίμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Το Lima News αναφέρει ότι ο Χοντς έχει τεθεί σε αναστολή για τρεις μήνες λόγω της συμμετοχής του στην διαδήλωση της 6ης Ιανουαρίου. Ο Χοντς θα μπορούσε επίσης να αποσχιματιστεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Ο λόγος (για την αναστολή) ήταν ότι πήγα (στην διαδήλωση) στις 6 Ιανουαρίου και ο Αρχιεπίσκοπος Παύλος (Γάσσιος), τον οποίο αγαπώ και σέβομαι, είπε στην επιστολή αναστολής (για μένα) ότι ήμουν ένοχος δια συνεταιρισμού σε εξέγερση», λέει ο Χότζες. «Και διαφωνώ, ξέρετε, νομίζω ότι είναι μια άδικη κατηγορία. Δεν προκάλεσα κανένα, δεν ξεσήκωσα κανέναν να κάνει επεισόδια, πήγα απλά να εκφράσω την υποστήριξη μου σε έναν άνθρωπο», συμπλήρωσε.

Ισχυρίστηκε επίσης στην Daily News ότι παρακολούθησε την διαδήλωση για να εκφράσει την «ακραία ανησυχία», όσον αφορά το ζήτημα της απάτης των ψήφων, κατά την εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν συγχωρεί τη βία που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού του Καπιτωλίου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Επισκοπής Midwest της Αμερικής έχει 21 ενορίες στο Οχάιο, συμπεριλαμβανομένων εκκλησιών στο Κλίβελαντ, το Άκρον, το Broadview Heights, το Lakewood, το Lorain, το Maple Heights, το Mentor και άλλα μέρη του βορειοανατολικού Οχάιου.