Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, εξελέγη,  από τη Βουλή των Ελλήνων, η πρώτη  γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μοναδική, σημαντική, με έντονη πολιτική σημειολογία, η εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου από τον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο αιφνιδίασε, αλλά και ξάφνιασε.

Δεν είναι μόνο ότι επέλεξε γυναίκα, δεν είναι μόνο ότι η κ. Σακελλαροπούλου δεν ανήκει στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μόλις πριν από ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε επιλέξει, με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όμως, όσοι γνωρίζουν ή όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες και πολιτικές αποφάσεις του πρωθυπουργού, θα έπρεπε να το περιμένουν. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύο πράγματα κάνει συνεχώς. Προσπαθεί να επιτύχει σε όλες τις σοβαρές, κρίσιμες αποφάσεις του τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Το βλέμμα του είναι συνεχώς στραμμένο προς το Κέντρο και φέρνει σε δύσκολη θέση τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η αμηχανία του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη είναι φανερή συνεχώς. Είδαμε πόσο καθυστέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ  να συμφωνήσει στην επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου. Είδαμε πώς αναγκάστηκε να ψηφίσει στο τέλος το νόμο για το δικαίωμα ψήφου του απόδημου Ελληνισμού. Είναι αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Δεν είναι απαραίτητες οι δημοσκοπήσεις. Φαίνεται στις συζητήσεις στα καφενεία ή όπου γίνεται πολιτική κουβέντα.

Και τώρα κάτι για την προοδευτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε πως προοδευτισμός και Δημοκρατία δεν είναι μία ταμπέλα που τη φορά κανείς. Προοδευτικός και δημοκράτης είναι αυτός που το αποδεικνύει καθημερινά με τη στάση του, με τις πράξεις του.

Οπισθοδρομικούς, συντηρητικούς,  χαρακτηρίζουν συνεχώς όλους εμάς που δεν ανήκουμε στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά.

Να τους θυμήσουμε μερικά, λοιπόν.

To δικαίωμα ψήφου στην Ελληνίδα η παράταξή μας το έδωσε, και από την παράταξή μας ήταν η πρώτη γυναίκα που το 1953  εξελέγη βουλευτής, η αείμνηστη Ελένη Σκούρα.

Η αείμνηστη, επίσης,Λίνα Τσαλδάρη, το 1956, επί πρωθυπουργίας  Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε υπουργικό θώκο, η πρώτη που προσπάθησε να δημιουργήσει προνοιακές δομές, όταν τότε, δυστυχώς, η Πρόνοια ήταν ακόμη  άγνωστη στην πατρίδα μας.  

Το 2004 ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία έκανε την κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, και τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία την κ. Σακελλαροπούλου πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριτές προοδευτικοί της Αριστεράς…

Καλή επιτυχία, κ. Σακελλαροπούλου!